Solidança i Ilersis, premis a les millors iniciatives contra l’atur i en favor del treball digne

Les dues entitats sense ànim de lucre han rebut 10.0000 euros com a guardons en reconeixement al seu treball d’integració de col•lectius desafavorits a través del treball digne

Redacció
 
 
 
Antoni Siurada, president de la Fundació Ilersis rep el guardó de mans d'Oriol Romance d'ACSA foto ACSA

Antoni Siurada, president de la Fundació Ilersis rep el guardó de mans d’Oriol Romance d’ACSA foto ACSA

L’associació Solidança i la fundació Ilersis han estat guardonades amb els premis al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol. Les dues entitats han rebut els guardons, valorats en 10.000 euros cadascun, destinats a reconèixer les millors iniciatives per a la lluita contra l’atur i a favor del treball digne que són atorgats per un jurat format per nou professionals experts en economia, treball social i enginyeria. Els criteris per atorgar les distincions tenen en compte l’impacte social i laboral dels projectes i la possibilitat de facilitar treball digne a persones joves.

Ilersis és una entitat sense ànim de lucre, que es dedica a integrar laboralment joves amb discapacitat intel·lectual que corren risc d’exclusió . En aquest sentit cobreix les seves necessitats vitals contribueix al seu creixement personal. Aquesta entitat realitza la gestió del del Palau de Congressos de la Paeria de Lleida, cosa que li ha permès crear 21 llocs de treball . En aquest sentit, es valora que la Fundació Ilersis aconsegueix donar més visibilitat al col·lectiu i també acabar amb certs estigmes que encara perduren en alguns sectors de la societat.

Oriol Romances, president d’Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), ha destacat el fet que “una entitat social i un ajuntament realitzin conjuntament una aposta trencadora en favor de la inclusió laboral de persones amb necessitats especials és un dels factors que hem tingut en compte”.

Per la seva banda, Solidança és una entitat dedicada a la inserció sociolaboral i a la formació de persones vulnerables, Fins ara ha atès més de 3.250 persones de forma directa i més de 13.000 de forma indirecta. L’entitat va estar reconeguda l’any 2017 com a millor empresa d’inserció per la Generalitat de Catalunya i aquest any ha guanyat el concursos públics de Mataró i de Viladecans per a la gestió de les deixalleries i la recollida de roba d’aquests municipis, cosa que suposa incrementar en 60 els llocs de treball per al col·lectiu que atén l’entitat.

“Hem considerat que el compromís de Solidança amb les persones vulnerables i amb el medi ambient, des de fa 20 anys, mereix el nostre reconeixement”, explica Oriol Romances.

ACSA va començar la seva feina el 1981 amb la concessió de préstecs sense interès a persones i col·lectius desfavorits. 36 anys després continua concedint préstecs sense interès per a projectes que creïn o consolidin ocupació. Fins ara ha concedit préstecs sense interessos per un import de més de 17 milions d’euros per a més de 14.000 projectes i ha generat més de 16.000 llocs de treball digne.

El premi duu el nom de Josep Maria Piñol, (Barcelona 1923-1996), persona que va lluitar contra el franquisme . Va ser un dels fundadors de l’editorial Estela i va col·laborar amb nombroses revistes. L’any 1981 va ser membre fundador d’Acció Solidària Contra l’Atur amb l’objectiu de mobilitzar la ciutadania i lluitar per canviar la situació d’injustícia amb solidaritat i no amb beneficència paternalista, en un temps en què l’atur era del 40%.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*