Seguiment gairebé unànime en el primer torn de la vaga dels treballadors de Cacaolat

Els operaris s’oposen a un canvi unilateral del calendari laboral que els faria treballar durant els mesos de juny, juliol, agost, setembre i desembre

Tomeu Ferrer
 
 
 
Imatge del piquet de treballadors de Cacaolat a les portes de la factoria de Santa Coloma foto: CGT

Imatge del piquet de treballadors de Cacaolat a les portes de la factoria de Santa Coloma foto: CGT

La vaga dels treballadors de Cacaolat en el primer dels torns de treball del dijous, 3 de gener ha estat seguida pel 100 per cent dels operaris que havien estat convocats, segons el comitè d’empresa. Aquesta és la primera de les mobilitzacions que els representants dels treballadors han convocat per oposar-se a la pretensió de l’empresa de canviar el calendari laboral.

L’aturada es va produir després que la mediació instada per la Generalitat fracassés. El problema que ha dut a la protesta dels treballadors és la pretensió de la direcció de la companyia d’instaurar un nou calendari laboral, cosa que suposaria que els operaris haguessin de treballar tots els caps de setmana de juny, juliol, agost, setembre i desembre.

La fermesa dels treballadors en la seva posició és la pedra de toc del que pugui succeir en aquest conflicte. La nova direcció de Cacaolat pretendria amb el canvi de calendari incrementar dràsticament la producció en un moment d’expansió de la demanda, segons fonts empresarials. Per contra els treballadors temen que darrere de la mesura hi hagi simplement una pèrdua de drets.

Hi ha una possibilitat de nova conciliació, perquè el departament de Treball ha convocat les parts per incitar-les a un acord.

a direcció de Cacaolat és fruit de què el grup propietari està encapçalat per Cobega, empresa que és la màxima accionista de Cocacola Espanya. També hi ha accionistes de gran pes com el grup cerveser Damm.

Cacaolat havia estat tradicionalment una empresa amb unes relacions laborals poc crispades. En ser comprada per un grup liderat per Cobega, màxima accionista de Cocacola, aquestes relacions van canviar. La nova direcció va plantejar un procés d’acomiadaments que es va qualificar en el seu dia d’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) encobert. Es tractava d’acomiadar part de la plantilla amb les mínimes indemnitzacions que permet la reforma laboral. Una part dels que podien perdre la feina eren els treballadors de repartiment. El comitè d’empresa s’hi va oposar i es va estar a punt de produir una aturada en la distribució dels batuts.

Acord negociat

La reducció de personal a Santa Coloma es va reconsiderar i es van aplicar mesures menys agressives com prejubilacions. També es van produir tensions entre la plantilla i la direcció en aplicar calendaris laborals i la classificació dels llocs de treball. A més, s’han endurit els ritmes de treball a mesura que la demanda de la marca s’ha recuperat, cosa que ha provocat protestes laborals, segons les fonts consultades.

L’última espurna va ser l’acomiadament d’Àlex Piñol, un treballador de l’empresa Cacaolat de Santa Coloma de Gramenet. La mesura va causar vagues dels treballadors i la denuncia en considerar l’acció com una represàlia, ja que Piñol havia estat, fins uns dies abans de ser acomiadat, representant sindical.

Finalment, la decisió judicial considerà que l’acomiadament és nul, per la qual cosa el treballador es va poder reincorporar al seu lloc de feina en les mateixes condicions que tenia quan es va produir la decisió de l’empresa. A més, la companyia va haver de pagar-li els salaris no percebuts durant els mesos en què no ha pogut treballar, segons fonts de CGT.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*