Quatre dies més de vaga a ‘El Periódico’ pel bloqueig de la negociació

El nou preavís és per als dies 10 al 13 d'abril mentre encara es manté la convocatòria per a dijous i divendres d'aquesta setmana, en funció de com evolucioni la situació. L'ERO en aquest diari afecta el 46% de les aproximadament 400 persones que hi ha en plantilla.

Redacció
 
 
 

Concentració dels treballadors d”El Periódico’ a la porta del diari en la qual escenifiquen l’efecte de l’ERO en les persones afectades, com una ‘bomba’. Foto: Comitè Periódico

El comitè intercentres d’El Periódico ha convocat quatre dies més de vaga per a la setmana vinent «pel bloqueig de la negociació per part de la direcció de l’empresa», segons denuncien els treballadors en el seu blog. La nova aturada està demanada per als dies 10 al 13 d’abril mentre que encara es manté obert el que pugui passar amb les que estan previstes per al dijous i divendres –4 i 5 d’abril– d’aquesta setmana. La decisió sobre aquestes es prendrà en funció de com evolucioni la situació.

Aquest dissabte dia 7 d’abril finalitza el període de consultes de l’ERO, i, segons el comitè «la direcció de Grupo Zeta segueix ancorada en una exigència d’una retallada de plantilla de 170 treballadors després de descomptar set baixes que ja es van produir a final de 2017. L’únic moviment fins ara de l’empresa per complir la seva obligació legal de buscar mesures per suavitzar l’expedient suposa tan sols passar d’una rebaixa de la massa salarial del 45% al 43%, la qual cosa fa impossible un acord.» Els treballadors ja havien convocat una primera tongada de vaga per a abans de Setmana Santa de la qual només es va dur a terme la del 23 de març, que va ser seguida per més del 80% de la plantilla. La intervenció del mediador del departament de Treball va facilitar que no es fessin les que hi havia fixades per als 26 i 27. L’immobilisme de l’empresa, segons el comitè, és que «obliga a mantenir la mobilització».

Mentrestant, al diari s’ha obert un procés per veure si hi hauria possibilitat de baixes voluntàries que minimitzin l’efecte dels acomiadaments. Hi ha un bon nombre de persones que es mostren predisposades, també en funció de quines siguin les condicions finals. Grupo Z ja va realitzar a finals del mes de desembre un ERO a la capçalera esportiva del grup, Sport del qual van sortir 26 persones, i ja aquest any, ha tancat a Madrid les revistes Tiempo i Interviú. El conflicte afecta uns 400 treballadors dels centres de treball de Barcelona i Madrid.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*