Els treballadors de l’empresa Alstom Manteniment han arribat, després de vuit jornades de vaga, a un acord amb la direcció que els permetrà «tenir un conveni decent», segons afirmen en un comunicat en el qual es fan ressò del principi d’acord assolit amb l’empresa.
En una llarga jornada de negociació mantinguda al si del Servicio Interfederal de Mediación y Arbitraje (SIMA), s’ha assolit un pacte que permet desconvocar les mobilitzacions, segons un comunicat fet públic per CCOO. En síntesi el pacte converteix l’acord en estatutari, allarga el contingut fins a l’any 2020, permet recuperar el poder adquisitiu per als treballadors i manté els drets laborals que els empleats havien vist perillar.
El nou conveni inclou una clàusula que manté el poder adquisitiu dels salaris, tot vinculant-lo a l’Índex de Preus al Consum (IPC). A més, les nòmines dels treballadors augmentaran un 1% durant els tres anys de vigència del compromís.
El pacte converteix en estatutàries les condicions de treball dels més de 800 treballadors de l’empresa. Crea també una comissió que tractarà d’arribar a acords en relació amb els assumptes que no han estat resolts durant la negociació, com són les promocions i la prima de productivitat.
Satisfacció sindical
CCOO d’Indústria es mostra satisfeta amb el que s’ha aconseguit. El que ha passat a Alstom
Manteniment durant els últims mesos demostra, afirma, que el binomi negociació-mobilització
negociació Així s’ha aconseguit millorar el poder adquisitiu i mantenir les condicions laborals que la companyia volia retallar quan es van establir els primers contactes i que eren molt lesives per a la plantilla.
El resultat de la negociació és fruit de les accions de la plantilla, que va secundar de forma unànime la vaga que es va convocar entre el 7 i el 12 de novembre a tots els centres. La vaga del 26 i el 27 d’octubre també va ser un èxit. El calendari de mobilitzacions per aconseguir un conveni ‘decent’, que es va completar amb la concentració davant la seu de l’empresa a Madrid el 21 de juny passat.