Primera mobilització a Caixabank contra el fet que es faci la reestructuració en base a mesures forçoses

CCOO reclama que es millorin les ofertes per a les extincions de contracte de manera que es garanteixi la voluntarietat al 100%

Redacció
 
 
 
Treballadores i treballadors de Caixabank treuen al carrer el seu malestar foto: CCOO

Treballadores i treballadors de Caixabank treuen al carrer el seu malestar foto: CCOO

La negociació del pla de futur presentar per Caixabank ha suscitat la primera mobilització dels seus treballadors en contra de les posicions de l’empresa, especialment en l’apartat de l’obligatorietat de les sortides de l’empresa proposades des de la direcció. Membres de CCOO s’han concentrat davant d’algunes oficines de l’entitat bancària per mostrar la seva disconformitat amb les propostes que intenten fer variar especialment pel que fa a la voluntarietat les seves propostes.

L’objectiu de l’acció, segons el sindicat és:

-Es retiri de la negociació totes les mesures forçoses que tenen plantejades, tant les extincions de contracte com les mobilitats.

– Es millorin les condicions ofertes per a les extincions de contracte de manera que es garanteixi la voluntarietat al 100%.

– No s’empitjorin els horaris de la plantilla: els acords d’horaris singulars estan signats fa poc temps i ja volen empitjorar-los.

– No s’agreugi la prolongació de jornada, camuflant-la com a proposta de flexibilitat, mentre seguim sense un sistema de registre de jornada.

– Es parli d’altres aspectes que interessen a la plantilla: desvinculacions per a les persones de més edat, carreres professionals i promoció, préstecs, formació, salut laboral, igualtat, conciliació, inclusió social… etc.

El sindicat ha manifestat que seguirà fent accions públiques de disconformitat si l’empresa no canvia la seva posició inicial.

Així, l’entitat preveu reduir 2.157 llocs de treball, com a resultat dels tancaments d’oficines que ha projectat. El nombre de sucursals a clausurar seria 821. En ocupació aquestes previsions suposen una disminució de poc més del 7% de la plantilla del banc a Espanya, mentre que en oficines la xifra ascendeix fins al 18% de la xarxa.

En la trobada amb els sindicats, l’empresa ha estat més precisa que la setmana. De les baixes que voldria aplicar, 1.913 correspondrien a oficines i la resta, 244, a operaris dels serveis de suport a les sucursals.

Alts càrrecs de l’entitat bancària han manifestat diversos cops que la seva intenció és tirar endavant la reestructuració prevista amb acord amb els representants dels treballadors, com ha passat fins ara.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*