Polèmica per l’acusació d’Endesa als treballadors d’Elecnor de provocar talls d’energia durant la seva vaga

CCOO nega que els treballadors tinguin res a veure amb la caiguda del subministre elèctric i qualifica de 'tremenda irresponsabilitat' les declaracions de la direcció d’Endesa

Redacció
 
 
 
Treballadors d'Endesa davant la seu a Barcelona

Treballadors d’Endesa davant la seu a Barcelona

Els treballadors d’Elecnor de Montcada i Reixac han iniciat dilluns, 18 de març una vaga per mostrar el seu desacord amb les denominacions que fa l’empresa, de diversos conceptes salarials en les seves nòmines. L’aturada durarà fins a l’1 d’abril vinent.

Poques hores després d’iniciar-se la vaga, Endesa, per a qui treballa Elecnor fent tasques de manteniment de línies elèctriques, s’han produït talls d’electricitat que han afectat  uns 9.000 usuaris de Barcelona, concretament a les zones del Carmel, Vallcarca i el Guinardó.

La societat Endesa, en una nota pública, ha vinculat els talls en el servei a la vaga que fan els treballadors d’Elecnor, que són els encarregats del manteniment en la zona afectada. Concretament, l’elèctrica parla de “sabotatges”, que haurien estat fets per operaris d’Elecnor.

La companyia elèctrica ha indicat que s’han manipulat una vintena de centres de transformació i que són treballadors d’Elecnor els responsables de solucionar les incidències.

La denúncia feta per l’elèctrica ha rebut una resposta de la Federació d’Indústria de CCOO. SEgons aquesta organització,

“-Ens sembla una tremenda irresponsabilitat les declaracions de la direcció d’Endesa, acusant de suposat sabotatge a les seves instal·lacions, per part de treballadors/es d’Elecnor.

-Els treballadors/es d’Elecnor estan exercint el seu legítim dret a la vaga amb total responsabilitat, com a dret fonamental, de manera que notícies com les aparegudes en alguns mitjans de comunicació sembla que només pretenguin criminalitzar l’actitud dels treballadors/es, que estan reivindicant els seus drets laborals”.

En una mediació fallida, feta divendres, 15 de març a la seu del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC). Cal recordar que des que es va licitar aquest projecte per Elecnor, “els treballadors sol·liciten que els conceptes de la nòmina i l’estructura es respectin en els termes que tenien, tal com estableix la Llei de subrogació. En el cas de l’encapçalament de la nòmina, demanen que sigui clar, perquè l’empresa ho va modificar i fins avui no ha estat possible acordar una fórmula que mantingui els drets dels treballadors”.

Endesa assegura que s’ha  manipulat una vintena de centres de transformació i que són els treballadors d’Elecnor són els responsables de solucionar les incidències. Segons Betevé, Endesa ha instat Elecnor perquè solucioni els problemes, i també ha presentat denúncia davant dels Mossos d’esquadra.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*