Els treballadors de El Periódico i Sport inicien vagues contra la rebaixa dels seus salaris

Els operaris mantenen les accions reivindicatives abans de l’aturada de cinc dies convocada entre el 15 i el 19 de maig

Tomeu Ferrer
 
 
 
Assemblea a la redacció de El Periódico foto: comitè El Periódico

Assemblea a la redacció de El Periódico foto: comitè El Periódico

Els treballadors de El Periódico i de l’esportiu Sport mantenen les mobilitzacions contra l’anunci de la direcció de l’empresa i del Grupo Zeta de reduir salaris un 16%. Els treballadors de El Periódico han decidit fer vaga del 15 al 19 de maig, mentre que els de l’Sport pararan els dies 15 i 16. La direcció del grup, que havia de celebrar la festa del català de l’any el 16 de maig ha comunicat que ajorna l’acte fins a una data que encara no ha fixat.

Els treballadors es mobilitzen davant l’anunci unilateral de la companyia en el sentit que aplicaria una rebaixa del 16% en els salaris dels treballadors. Però això no afecta tota la plantilla: els alts directius no patiran la retallada. Davant d’aquesta situació les treballadors i treballadors dels dos rotatius van votar per més d’un 80% fer vagues per oposar-hi.

Mentrestant se segueixen produint les protestes dels treballadors i les assemblees informatives. Tot i l’interès per trobar un punt de negociació, no ha estat possible obrir aquest diàleg, expliquen fonts del comitè. La setmana passada es va intentar una mediació al SIMA, a Madrid, però va ser infructuosa perquè les posicions de l’empresa no es van canviar.

Entre els treballadors es denuncien pressions a alguns càrrecs intermedis perquè no segueixin la convocatòria de vaga.

La presència de la plantilla s’ha fet notar en alguns dels actes on havia de participar el màxim accionista del grup, Antonio Asensio Mosbach. En aquest sentit un grup nombrós de treballadors es va concentrar a l’exterior on es feia un dinar amb la presència del president del govern espanyol, Mariano Rajoy i on assistia Asensio. Els crits de protesta es van poder sentir en el dinar. També ha protagonitzat els treballadors la convocatòria irònica del premi «xoriço de l’any» o els berenars de xoriço a la porta de la redacció de El Periódico.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*