Nova mobilització de CCOO contra la mobilitat forçosa a Caixabank

El sindicat convoca concentracions el 24 d'abril davant totes les direccions territorials i els serveis centrals de l'entitat bancària

Redacció
 
 
 
Seu central de CaixaBank

Seu central de CaixaBank

Els treballadors de Caixabank negocien un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que implica, entre altres mesures, 2.147 baixes a l’empresa i la mobilitat laboral de bona part de la plantilla. Per això, CCOO, sindicat majoritari a la companyia, ha convocat mobilitzacions el 24 d’abril.

La plantilla de CaixaBank segueix, doncs,  sota l’amenaça de mobilitats forçoses i canvis de les seves condicions laborals. Per això, el 24 d’abril, el sindicat ha convocat els treballadors de CaixaBank a mobilitzar-se per manifestar el seu més absolut rebuig a les mesures proposades per l’empresa. Ho farà amb concentracions davant les seus de totes les direccions territorials i els serveis centrals, a les 17 hores.

Tot i que en la darrera reunió negociadora, la direcció de la companyia va acceptar que les baixes siguin voluntàries, CCOO considera que la plantilla segueix sota l’amenaça de mobilitats forçoses, baixes indemnitzacions que no garanteixen l’èxit en les adhesions i canvis de les condicions laborals, com per exemple les 100 tardes per als gestors, l’obertura de la tarda dels dimarts.

Voluntarietat versus extincions forçoses

Per tant, CCOO té clar que “la voluntarietat en les adhesions no evita les extincions forçoses i la  compromet perquè, encara que els treballadors i treballadores no s’hi vulguin adherir, els poden aplicar una mobilitat també forçosa que en cas de no acceptar acabaria en acomiadament”.

Les converses entre la direcció de l’antiga Caixa i la representació dels treballadors fa mesos que tiren endavant amb pocs avenços. L’empresa ha cedit, com s’indica, en el caràcter voluntari de les sortides dels treballadors, però manté la resta de punts que han causat la presentació d’un ERO. Per part dels sindicats, es vol que la mobilitat sigui fruit d’un acord i que no es pugui aplicar de manera que en la pràctica pugui esdevenir una mena de purga entre els treballadors que per uns motius o altres no siguin grats a la direcció.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*