Neix l’Associació de l’Economia Social de Catalunya amb voluntat de representar el sector

La nova organització aplega cooperatives, mutualitats, la Taula del Tercer Sector i la xarxa d’Economia Solidària

Tomeu Ferrer
 
 
 
Equip directiu del nou ens representatiu de l'economia social a Catalunya foto Confederació de Cooperatives

Equip directiu del nou ens representatiu de l’economia social a Catalunya foto Confederació de Cooperatives

Diverses organitzacions de l’àmbit de l’economia social s’han constituït en l’Associació de l’Economia Social de Catalunya (AESC). En aquesta nova entitat hi ha representades la confederació de Cooperatives de Catalunya. La Confederació, que es defineix com la patronal del tercer sector. La Xarxa d’Economia Solidària i la Federació de Mutualitats.

Durant l’assemblea constituent, celebrada el dimarts, 2 de maig, els representants de les entitats fundadores van aprovar els estatuts socials que han de regir a l’organització, així com l’elecció de la Junta Directiva pels pròxims 4 anys, que queda de la manera següent:

  • La Confederació de Cooperatives de Catalunya assumeix la presidència, a través del seu representant legal Perfecto Alonso i Tejera.
  • La Confederació, Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, representada pel Sr. Joan Segarra i Ferran, assumeix la secretaria.
  • Les vocalies estan representades per la Taula del Tercer Sector Social, la Federació de Mutualitats de Catalunya i la Xarxa d’Economia Social i Solidària, a través d’Oriol Illa, Jordi Busquet i Alfonso Bolado, respectivament.

Segons ha manifestat la nova organització, els objectius fundacionals de l’AESC són: visualització de l’economia social, sumant entorn d’un sol eix totes les organitzacions que posen a les persones i el progrés social en el centre de l’activitat, en lloc del capital; projecció dels valors propis de l’economia social i generació de discurs col·lectiu cap a la societat catalana; incidència política i social per la defensa d’un determinat model de societat i dels interessos de l’economia social i, per últim, promoció de la cohesió, interrelació i diàleg entre les diferents formes, cultures i organitzacions de l’economia social a Catalunya.

La creació de la nova entitat ha trigat gairebé un any. Durant aquest temps s’han anat perfilant tant els objectius i les funcions de l’ens. Inicialment es va plantejar aquest organisme com interlocutor de tota l’economia social respecte a les administracions catalana i central i un mecanisme difondre també les característiques de l’economia social a la societat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*