Una multa per desordres i danys evita el judici a dos activistes de 9 barris per la vaga general de 2012

A Francisco Garrobo i Carles Hernàndez els demanaven 4 anys de presó i més de 7.000 euros de sanció per participar en un piquet

Tomeu Ferrer
 
 
 
Francisco Garrobo durant l'entrevista

Francisco Garrobo durant l’entrevista

El judici contra dos activistes veïnals de Nou Barris: Francisco Garrobo i Carles Hernàndez, per la seva participació en la vaga general del 14 de desembre de 2012, contra la reforma laboral, ha acabat amb acord, en síntesi els dos militants veïnals s’han conformat amb una petició fiscal molt reduïda respecte de la que es va fer inicialment. Els dos activistes pagaran multes que no arriben a 2.000 euros en concepte dels danys que hauria fet el piquet en el qual estaven integrats.
Francisco Garrobo ha destacat, en declaracions a Diari del Treball, «el canvi entre la petició inicial del fiscal i el que s’ha dit abans d’entrar a judici». Abans d’entrar a la Ciutat de la Justícia la petició era de 4 anys de presó i més de 7.000 euros a cadascun dels acusats.
La multa imposada té a veure amb la condemna a tres mesos de presó en concepte de desordres i 7,5 mesos més per danys ocasionats en el context de l’acció del piquet en el qual, segons les declaracions de Garrobo hi havia entre 500 i 1.000 persones. l’acord implica pagar poc més de 2 euros per dia de condemna per compensar els béns que es podien haver malmès.
Garrobo va declarar a Diari del Treball, fa dos anys, que el seu processament i la petició de penes tan dures com les que originalment havia formulat el ministeri fiscal tenia a veure amb la intenció del poder de «fer un escarment al moviment veïnal d’una zona combativa com Nou Barris».

Segueix la tensió a Nou Barris

Tot i que amb una altra intensitat, Garrobo considera que la pressió sobre els sectors populars de Nou Barris es manté: «ara mateix, hi ha el president d’una associació de veïns processat al qual l’acusen d’ocupar unes oficines d’habitatge, quan el que estava fent és una acció contra els desnonaments».
El judici contra Carles i Garrobo estava preparat per celebrar-se. Només per la banda de fiscalia s’havien convocat com a testimonis 6 mossos, una treballadora de Movistar, un militant de l’antiga CDC i un responsable de seguretat dels magatzems El Corte Inglés, que finalment no han intervingut.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*