Mataró Bus haurà de readmetre un membre de CCOO acomiadat per la seva activitat sindical

El sindicat fa una crida a l'Ajuntament de la ciutat per què aprofiti per normalitzar les relacions laborals a la concessió del transport públic i a desenvolupar un nou model més sostenible

Redacció
 
 
 
La plantilla es va queixar de les males condicions de salut laboral

La plantilla de Mataró Bus es va queixar de les males condicions de salut laboral

El jutjat Social número 2 de Mataró ha fallat en favor d’un delegat sindical de CCOO que havia estat acomiadat com a resultat de la seva acció de defensa dels seus companys., segons informa el Gabinet Jurídic de CCOO de Catalunya. El sindicat va denunciar al seu torn que s’havien produït irregularitats en un intent de revocar el comitè d’empresa.

El jutjat ha donat la raó a J.A. Lara, en la seva denuncia contra l’empresa Corporación Española de Transporte, SLU”, gestora de Mataró Bus. La resolució dóna la possibilitat al treballador per escollir entre rebre una indemnització o recuperar el seu lloc de treball. A més, condemna l’empresa a pagar els salaris de tramitació al treballador, des que va ser fet fora del seu lloc de feina fins a la seva reincorporació. Cal deixar clar que el treballador ha optat per recuperar la seva feina.

Comissions Obreres explica que el treballador no ha volgut acceptar propostes de l’empresa per “arreglar” la seva situació. Al contrari, ha optat per arriscar-se a saber el resultat de la denuncia.

En el cas de l’acomiadament de J.L. Lara, té a veure amb un enfrontament en el qual l’ajuntament de Mataró hi té un paper, perquè és l’ens que atorga les concessions del transport públic a la capital del Maresme. “Des de CCOO mostrem mà estesa cap a l’Ajuntament de Mataró, tal i com ho hem fet fins ara, per treballar plegats per assolir de Mataró Bus un servei del que la ciutat pugui sentir-se orgullosa, no com ara”, afirma el sindicat.

Per això, el sindicat considera que caldria complir un seguit de punts:

  • Normalització de les relacions laborals a l’empresa, on el sindicat considera que hi ha un clima laboral insofrible.
  • La readmissió amb normalitat i sense pressió de la direcció cap al company Lara.
  • El desenvolupament d’un nou model de mobilitat sostenible, socialment i ecològicament, a la ciutat, que assoleixi una nova fórmula de gestió cap al servei d’autobús que permeti el control del propi propietari del servei, el mateix Ajuntament, així com dels agents socials del territori.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*