L’executiu central vol crear un contracte amb indemnització creixent per substituir els temporals

El Govern central respon a una pregunta de la diputada Aina Vidal afirmant que aplicarà una mesura preconitzada per Ciutadans

Redacció
 
 
 
Fátima Bañez, ministra d'Ocupació

Fátima Bañez, ministra d’Ocupació

El Govern central voldria incorporar a la legislació laboral vigent el dit contracte temporal amb indemnització creixent com una “via de solució” a la problemàtica plantejada per la sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre les indemnitzacions per cessament dels interins.

Així ho diu l’Executiu en la seva resposta per escrit a una pregunta de la diputada Aina Vidal, d’En Comú Podem, sobre la sentència europea que defensa que a Espanya s’ha d’equiparar la indemnització per acomiadament en el cas dels treballadors fixos i interins.

El govern espanyol, del PP, creu que la posada en marxa de la proposta d’un contracte temporal amb indemnització creixent, inclosa en l’acord subscrit entre el PP i Ciutadans, podria ser una solució a l’assumpte de les indemnitzacions d’interins que “eviti discriminacions i ofereixi més garantia als treballadors”.

La diputada d’Units Podem també preguntava al Govern central si creia necessària una modificació de l’Estatut dels Treballadors en el sentit de reconèixer a tots els treballadors temporals, davant la finalització del seu contracte per les causes previstes en el mateix, d’una indemnització equivalent a la prevista per a l’acomiadament objectiu, al marge de la data de signatura d’aquest contracte.
l’Executiu central no es pronuncia sobre la modificació de l’Estatut dels Treballadors en la resposta formulada.

L’alternativa d’un contracte temporal amb indemnització creixent plantejada pel Govern, i recollida amb l’acord d’investidura pactat amb Ciutadans, s’assembla a la que també va acordar el partit d’Albert Rivera amb el PSOE el febrer passat.

Aquesta consistia a crear un nou contracte “estable i progressiu” amb una durada màxima de dos anys, que substituís l’actual contracte temporal i que contemplava igualment una indemnització creixent, major a l’actual en el cas d’acomiadament objectiu, però menor quan es tracta d’acomiadament improcedent.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*