L’alt seguiment dels treballadors a la vaga de 24 hores a Nestlé de Girona paralitza la planta

La demostració laboral s'ha desenvolupat sense incidents i ha suposat que la producció quedés aturada i que diversos camions s'haguessin d'esperar a l'exterior

Redacció
 
 
 
Treballadors de Nestlé fixen una pancarta a la porta de la fàbrica, foto: UGT Girona

Treballadors de Nestlé fixen una pancarta a la porta de la fàbrica, foto: UGT Girona

La vaga dels treballadors de Nestlé a Girona ha paralitzat la planta. Segons els vaguistes el seguiment de l’aturada en el primer torn ha estat del 97%,  segons UGT de Girona. La producció a la fàbrica, s’ha paralitzat i a l’exterior hi havia camions que esperaven per entrar a descarregar matèries primeres, que no han pogut entrar, segons el comitè d’empresa.

A l’exterior de la fàbrica es van concentrar al  vespre de dimecres, un centenar de treballadors com a piquet informatiu. De resultes de la seva activitat només van entrar a la factoria els operaris designats com a serveis mínims i algunes persones amb contracte eventual. Al torn del matí alguns treballadors d’oficines han travessat la barrera i han treballat, l’assistència a la feina ha estat considerada com a anecdòtica pels membres del comitè de vaga.

L’aturada és de 24 hores. Els treballadors i les seves organitzacions sindicals han mirat fins a l’últim moment d’evitar aquesta acció. Això no obstant, el fet que l’empresa només hagi ofert una reducció de dos dies de la jornada anual i no s’hagi mogut d’un augment salarial de l’1,5% va convèncer els operaris, més de 800, a ratificar la vaga i a seguir-la majoritàriament.

Fonts del comitè d’empresa esperen que la direcció de Nestlé reflexioni després d’aquesta jornada de vaga i torni a la mesa de negociació amb propostes que puguin ser negociades i acceptades per la plantilla. En matèria salarial consideren innegociable obtenir una pujada del 3%, ja que en l’anterior conveni la pujada va ser de només el 0,3%.  Les mateixes fonts remarquen que la vaga és la primera que es produeix a la factoria de Girona en els últims 18 anys i és un èxit de participació.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*