La vaga dels treballadors de Tepsa atura el trànsit de camions al moll de productes químics del Port

La protesta dels operaris és indefinida, de dues hores per torn, contra els acomiadaments i la precarització en un lloc que precisa gran professionalitat

Redacció
 
 
 
Piquet de treballadors de Tepsa a l'entrada de l'empresa foto: CGT

Piquet de treballadors de Tepsa a l’entrada de l’empresa foto: CGT

La majoria dels treballadors de l’empresa Tepsa, que opera al moll de substàncies explosives i químiques del Port de Barcelona, han seguit la consigna de vaga indefinida emesa pel seu sindicat, CGT de Catalunya.

La protesta sindicat ha aconseguir aturar l’entrada i sortida de camions cisternes de l’àrea de càrrega de les instal·lacions portuàries.

Els treballadors han convocat una vaga indefinida de dues hores per torn per queixar-se dels estàndards de seguretat establerts a la infraestructura portuària. A més, i especialment, els operaris es mostren indignats per tres acomiadaments comunicats per la direcció de l’empresa, cosa que, en la seva opinió mostra el camí a la precarització iniciat pels dirigents.

La vaga des de primera hora l’abastiment de camions que transporten combustible i material químic a empreses com MEG Global, Cepsa, Dow, Exxon, Innovyn, Shell, Ercros, i es produeix pocs dies després de l’accident produït per una ràfega d’aire que va provocar el xoc d’un vaixell contra el moll d’inflamables.

El port de Barcelona és un lloc on hi ha una incidència notable del sindicat CGT. Per aquest motiu, als piquets s’hi ha vist la presència solidària de treballadors d’altres àmbits, com Remolcadors, APM, Estibarna, Mooring entre altres.

Segons el sindicat convocant, la política d’externalització causa inseguretat en un lloc on hi ha un gran risc perquè opera amb productes químics i també combustibles.

En el primer dia de vaga, ni l’Autoritat Portuària, ni l’Ajuntament de Barcelona, ni la Generalitat de han dit res tot i que els treballadors han denunciat el perill que significa deixar en mans de neòfits el treball de traginar productes amb gran perillositat per a persones i instal·lacions estratègiques per a la ciutat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*