Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!

Tots dediquem més hores de les que voldríem, ens el sentim mal remunerat i la nostra relació amb ell s’agreuja si som joves, migrants o dones (o les tres coses). El futur del treball exigeix recuperar-ne el control o sumir-se en la més profunda precarietat. Així ho creu almenys la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), que organitza per catorzè any consecutiu aquests seminaris estivals.
En diferents conferències els dies 4, 5 i 6 de juliol, la UPEC analitzarà des de tots els angles de l’esquerra –exposen els seus organitzadors– “la feina més enllà de la conjuntura”.
“Aquest any ha estat excepcional, d’un clima difícil. Però a la UPEC, que ja és un miracle que existeixi [agrupa entitats de tota mena de l’esquerra catalana], li correspon mirar més enllà. I el treball, condicionat per les revolucions tecnològiques, l’augment dels populismes o el masclisme, és de les coses que més afecten la vida de la gent”, ha explicat el president de la UPEC, Jordi Serrano Blanquer, al costat d’altres membres de la junta directiva de l’organització.
Drets socials, gènere, migracions, joventut i democràcia formaran part de les sessions gratuïtes que es desenvoluparan a la seu de la UGT a Barcelona. A les taules estaran representades les veus d’entitats, partits polítics i sindicats de caràcter progressista, i també d’experts.
Si bé el títol de les sessions de 2018 serà El futur del treball: utopia o distopia?, l’objectiu de la UPEC –ha dit Serrano Blanquer– és “generar diàleg”, per aquest motiu no només s’apostarà per professionals en la matèria sinó també per convidats polítics d’alt nivell.
Les xerrades comptaran amb Ada Colau (a la primera jornada al costat de secretaris sindicals), Miquel Iceta (parlarà sobre el futur de la democràcia acompanyat de Xavier Domènech o Mireia Vehí) i Oleguer Presas (sobre futbol i democràcia). La conferència inaugural d’aquest any anirà a càrrec dels periodistes John Carlin i Laura Rosel.
La present edició de la UPEC comptarà amb un finançament de 65.000 euros (la majoria a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona), podrà seguir-se per streaming i premiarà a l’associació en pro dels drets humans, Iridia; el guardó de l’UPEC l’havien rebut abans la mateixa Colau, quan estava al capdavant de la PAH, o el col·lectiu de les Kelly,