La primera sentència sobre els falsos autònoms de Deliveroo estableix la relació laboral dels repartidors despatxats

Ana Belén Díez Farto, titular del Jutjat del Social núm. 6 de València, ha condemnat Roofoots Spains SL –empresa que hi ha al darrere de la marca Deliveroo– per acomiadament improcedent d'un ex repartidor al qual camuflava com a fals autònom. La sentència suposa un precedent davant altres sentències i judicis pendents sobre altres casos d'extreballadors despatxats per la companyia.

Redacció
 
 
 
Els repartidors de @ridesrsxderechos es concentren davant la delegació d'una de es empreses que els contracten

Cocnetració de repartidors de Deliveroo.

La relació laboral entre el treballador despatxat de Deliveroo i aquesta empresa «un cop admesa la voluntarietat dels serveis prestats pel demandant, no es pot concloure altra cosa que es donen de fet les notes característiques de la relació laboral de caràcter aliè i dependent, ja que la prestació de serveis del demandant a favor de la demandada presenta trets que només són concebibles en el treball dependent i per compte d’altri». Així de clara s’ha mostrat Ana Belén Díez Farto, titular del Jutjat del Social núm. 6 de València en la seva sentència sobre la demanda per acomiadament improcedent presentada per Víctor Sánchez, ex repartidor de Deliveroo a la capital valenciana i que havia estat despatxat per l’empresa.

La sentència és la primera que hi ha a l’Estat espanyol en relació als falsos autònoms de Deliveroo. Roofoot Spain –empresa que hi ha al darrere de la marca «Deliveroo»– utilitzava aquesta figura com a integrants d’una falsa cooperativa en la qual els treballadors hi constaven com a una mena de socis. Deliveroo va al·legar en el judici que la justícia laboral no era component, ja que no la relació entre les parts era purament mercantil.

La magistrada ha desmuntat punt per punt al llarg dels 25 folis de la seva resolució tots els seus arguments i estableix com a improcedent l’acomiadament de Sánchez. Deixa a l’elecció de l’empresa entre pagar una indemnització o readmetre el treballador fixant que si no ho fa abans de cinc dies, s’entendrà que opta per la reincorporació de l’exempleat.

La Intersindical Valenciana, sindicat que ha portat la defensa del treballador, ha valorat «de manera molt satisfactòria» la resolució judicial «perquè assumeix la nostra posició i la de la Inspecció de Treball de València en considerar que els repartidors són personal en plantilla de l’empresa». El 23 de maig passat va haver-hi un altre judici a Barcelona del qual s’està pendent de la publicació de la sentència. Afectava també un repartidor de Deliveroo a la capital catalana, Jordi Alfambra, el qual, al mateix temps, amb altres extreballadors, estan impulsant una cooperativa de treball associat en el sector de la distribució a domicili. Anteriorment, va haver-hi un altre judici en aquesta mateixa dinàmica, a Madrid, però en aquest cas no va haver-hi sentència perquè les parts van pactar prèviament.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*