La plantilla de Gráficas de Prensa Diaria editora de El Periódico i Sport en vaga a partir de les zero hores del 29 d’abril

Els 56 operaris quedarien afectats per l'expedient d'extinció de contractes fruit de la compra del grup Zeta per part de Prensa Ibérica

Redacció
 
 
 
Protesta dels treballadors del Periódico davant la redacció foto: comitè el Periódico

Protesta dels treballadors del Periódico davant la seu del diari en les mobilitzacions que van afectar les redaccions  foto: comitè el Periódico

Els treballadors dels tallers d’impressió de El Periódico de Catalunya han convocat una vaga que comença a les 12 del vespre del dia de les eleccions, el 29 d’abril. L’aturada es fa per oposar-se a l’expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), d’extinció de 56 llocs de treball presentat per l’Empresa Gràfiques de Premsa Diària, (GPD), on es publiquen el diaris El Periódico i Sport. L’expedient no preveu cap alternativa pels que l’empresa vol acomiadar.
En diversos comunicat, la plantilla de GPD demana als compradors dels dos diaris del Grup Zeta, que se solidaritzin i no comprin els rotatius.
El 13 d’abril passat Prensa Ibérica va comprar el Grup Zeta aconseguint, després d’u na negociació de mesos, una reducció en el preu del 70%. En l’operació la banca renuncia a recuperar bona part del deute que Zeta tenia amb les diverses entitats, encapçalades per Caixabank, i el públic Institut Català de Finances (ICF) renuncia també a recuperar 9,1 milions de préstecs.
Els treballadors de GPD han recordat que els últims anys han vist retallats els seus salaris entre un 30 i un 40% i la seva feina ha empitjorat per la falta de matèries primeres i consumibles. També critiquen el el seu comunicat que El Periódico s’hagi allunyat de la línia progressista que va tenir des de la seva fundació, cosa que hauria suposat la pèrdua de vendes i d’anunciants. Els treballadors, en el comunicat esmentat, temen que l’empresa vulneri el seu dret de vaga, “com ja va fer l’any 2013, fets pels quals va ser condemnada en el Tribunal Suprem”.

La protesta dels treballadors de les rotatives que imprimeixen els dos diaris barcelonins del Grup Zeta es produeix després que anys anteriors el grup fes ERO que afectaven especialment les plantilles dels diaris que van respondre amb vagues que van fer que, per primer cop en la seva història els diaris del grup que va fundar Antonio Asensio no sortissin al carrer.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*