Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!

Els centenars de persones que durant quatre dies han recorregut diverses poblacions de la corona metropolitana de Barcelona formant part de La Marxa contra l’atur, la precarietat, la pobresa i la desigualtat han entregat les seves reivindicacions al Parlament. Es posava fi així a una iniciativa que s’ha desenvolupat sota unes condicions climatològiques força dures per la calor i que va començar dilluns a Badalona.
La Marxa ha passat per Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Granollers, Ripollet, Cerdanyola, Badia, Sabadell, Terrassa, Rubí, Abrera, Sant Vicenç dels Horts, L’Hospitalet i Barcelona. A les sis de la tarda de dijous, l’alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, han adreçat la paraula els participants a la columna, a la plaça de Sant Jaume. Ambdós han destacat la seva coincidència amb els plantejaments dels manifestants i els han demanat que siguin exigents amb les autoritats municipals si no compleixen els compromisos que han assumit.
Les reivindicacions de la Marxa recullen la derogació de les reformes laborals aprovades en els governs de José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy, la reducció de la jornada laboral a 30 hores setmanals sense reducció de salari, l’aprovació de la Renda Garantida de Ciutadania, la revalorització de les pensions i que s’acabi amb la pobresa energètica.
En traslladar aquestes reivindicacions al Parlament, s’ha recordat que la cambra legislativa catalana n’està discutint dues: la Renda Garantida de Ciutadania i la ILP de mesures d’urgència habitacional i pobresa energètica. Precisament, aquest dijous, el Ple del Parlament ha donat via lliure a la tramitació urgent d’aquesta ILP perquè cap partit no hi ha presentat esmenes a la totalitat.
Pel que fa al futur de la llei que ha de regular la Renda Garantida de Ciutadania, el portaveu de la Marxa, Diosdado Toledano, que és també un dels promotors de la ILP que l’ha dut al Parlament, ha mostrar la seva preocupació perquè les esmenes d’alguns grups podrien desdibuixar-ne elements fonamentals.
Tot i el cansament que han suposat els quatre dies de Marxa, molts dels seus integrants ja han començat a pensar en una altra Marxa: la que es farà de l’1 al 17 d’octubre contra les polítiques d’austeritat i el TTIP, per l’abolició dels paradisos fiscals, una Europa solidària, antiracista i la protecció del medi ambient, entre altres qüestions: Destí: Brussel·les.
1 comentari
Pingback: La Marxa contra l’atur, la precarietat, la pobresa i la desigualtat porta les seves reivindicacions al Parlament | Assemblea de desocupades de la Marina ZF