La justícia sentencia contra l’acomiadament d’un delegat de CCOO fet per la Clínica Sant Antoni de Barcelona

El sindicalista va ser expulsat de la seva feina per oposar-se a una modificació substancial i unilateral de les condicions laborals del seu centre de treball

Redacció
 
 
 
Albert Bargalló és dirigent d'Acció Jove de CCOO

Albert Bargalló és dirigent d’Acció Jove de CCOO

La justícia ha dictaminat que Albert Bargalló, delegat de CCOO a  la clínica Sant Antoni de BArcelona va ser acomiadat de manera improcedent i, per tant, dóna la possibilitat a aquest càrrec sindical a reincorporar-se a la feina i també a rebre els salaris no rebuts des que va ser fet fora de manera incorrecta. L’empresa haurà de pagar també la Seguretat Social corresponent als 14 mesos que el sindicalista no ha pogut treballar i també haurà de fer-se càrrec del cost del subsidi d’atur que ha estat cobrat i que ara recupera íntegrament aquest treballador.

La incògnita de si Bargalló tornarà a la feina o no, la va aclarir l’1 d’octubre de l’any passat en declaracions a Diari del Treball: «Jo no vull una indemnització, jo el que vull és seguir treballant», deia el sindicalista.

El conflicte que va originar la sanció a Bargalló es va iniciar el maig de 2018 quan la Clínica Sant Antoni de Barcelona, un centre socio-sanitari, la direcció del qual va instar  l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, cosa que suposava que la direcció de la companyia, propietat de la família Ayesa, podia modificar substancialment les condicions de treball al centre. Un dels canvis permetia que els treballadors treballessin fins a quatre dies sense descans. El comitè d’empresa, format majoritàriament per CCOO s’hi va oposar. El canvi podia empitjorar la situació laboral d’entre 60 i 80 treballadors, explicava l’Albert.

«A la fi vam pactar amb l’empresa i vam firmar un acord en el mateix jutjat».  Però, seguidament el problema va tornar a presentar-se i el comitè d’empresa va instar un conflicte col·lectiu. La resposta de l’empresa va ser acomiadar el representant dels treballadors «al·legant coses com que havia filtrat informació de l’empresa a la plantilla, com si la feina de qualsevol delegat no fos, entre altres, informar els seus representats», afirmava. Bargalló és delegat en aplicació de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS).

Per la seva banda, CCOO ha afirmat que “vam considerar que (l’acomiadament) era clarament un acte de repressió sindical, que atemptava contra la llibertat sindical i directament contra la nostra organització. I va ser per això que a banda de mobilitzar-nos en diverses concentracions exigint la reincorporació, es va interposar demanda als tribunals a través del Gabinet Tècnic Jurídic del sindicat. Denúncia que s’ha resolt amb el veredicte conegut.

Es dóna el cas que Albert Bargalló és dirigent d’Acció Jove de CCOO, la branca juvenil del sindicat i que durant els 14 mesos en què no ha pogut treballar ha seguit assumint la seva responsabilitat en l’organització.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*