La Fira de l’Economia Solidària de Catalunya tanca portes amb 20.000 visitants

La quarta edició d'aquest aplec d'entitats i empreses de l'economia social i solidària com una mostra alternativa al capitalisme

Tomeu Ferrer
 
 
 

Un total de 19.000 persones van visitar el cap de setmana passat la IV Fira d’Economia Solidària de Catalunya, l’antiga fàbricaFabra i Coats de Sant Andreu (Barcelona). La xifra suposa un augment de 2000 visitants respecte a l’edició de 2014. Durant tot el cap de setmana s’han realitzat una cinquantena d’activitats que han mostrat el creixement i consolidació del model d’economia justa, democràtica i sostenible arreu del territori de Catalunya .

Enguany  Un tota de 199 entitats han participat en la quarta edició de la fira. L’interès era demostrar que la quotidianitat de la vida dels ciutadans es pot resoldre a través de projectes i empreses vinculats amb l’economia social i solidària .  En aquest sentit, l’àrea d’exposició s’ha estructurat en eixos temàtics: habitar, vestir, alimentació, cultura, educació, comunicació, cura, diversió, finançament ètic i serveis a les empreses.

Malauradament, el Kurdistan, nació convidada de la present edició, no ha pogut participar com estava previst durant la fira. Els consolats de Turquia i Espanya van denegar fa uns dies el visat a les dues cooperativistes kurdes que havien de participar en una de les xerrades programades i compartir les seves experiències. La Xarxa d’Economia Solidària, organitzadora de la fira, va voler visibilitzar la seva absència durant l’acte d’inauguració de la fira amb una bandera kurda sobre dues cadires buides i va emetre un comunicat rebutjant la decisió dels estats turc i espanyol. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*