La direcció de l’empresa de venda per catàleg Venca presenta un ERO per a 68 treballadors

La comunicació s'uneix a l'allau d'expedients d'extinció d'ocupació que es registren fins a setembre i que suposen un increment del 89% respecte dels nou primers mesos de l'any passat

Redacció
 
 
 
L'empresa pretén tancar la botiga que té a Barcelona foto: Google

L’empresa pretén tancar la botiga que té a Barcelona foto: Google

Durant la crisi econòmica l’arrencada de setembre implicava una allau d’informacions sobre crisis empresarials. Aquest any sembla repetir-se el patró. Una de les empreses amb més solera de la venda per catàleg: Venca, ha anunciat una retallada de 68 llocs de treball, d’una plantilla total de 254 persones. A més, el pla de la direcció de la companyia preveu el tancament definitiu de la botiga que el grup té a la plaça de la Universitat de Barcelona, segons informa la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya.

L’empresa Venca, és propietat del Grup Digital Lola, S.A.U., de Vilanova i la Geltrú. La marca, històricament ha liderat la venda dels seus productes via catàleg en paper,  tot i que fa anys que intenta fer-se lloc en la venda on-line posant en marxa projectes dirigits a un públic més jove.

En la seva comunicació als representants dels treballadors, la direcció de Venca ha justificat la reducció de personal que pretén aplicar, per garantir la continuïtat del conjunt de l’empresa.

La resposta de CCOO ha estat considerar la mesura com a “desproporcionada” pel que fa al nombre de treballadors i treballadores afectats. En aquest sentit, en l’inici del període de consultes el sindicat ha fet arribar a la direcció del grup editorial la seva preocupació per les condicions laborals i la sobrecàrrega de treball de les persones que restaran a la companyia.

El sindicat ha fet saber, en un comunicat, que en el període de negociació plantejarà que s’adoptin mesures de sortida voluntàries i no traumàtiques i garantir unes condicions dignes del personal que continuarà donant servei a un centre de treball com l’empresa esmentada per a la comarca del Garraf.

L’expedient anunciat s’uneix a l’onada de comunicacions en aquest sentit que s’ha fet al setembre. Segons les dades corresponents als nou primers mesos de l’any s’han comunicat 3.237 acomiadaments fruit  d’expedients de regulació d’ocupació d’extinció, un 89% més que en el mateix període del 2018.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*