Des de la CGT, convocants de la vaga a metro del proper 11 de gener apunten que la Direcció de TMB amb la presidenta Rosa Alarcón (PSC) i el director de persones Carlos Jiménez al capdavant, “han decidit de forma unilateral i aprofitant les dificultats de la plantilla per organitzar-se a causa de la pandèmia, implantar l’EBEP i modificar el model de contractació”. Aquestes mesures podrien afectar a 500 treballadores a Metro, que haurien de tornar a passar un procés de selecció o concurs de mèrits tot i que ja n’han fet un amb un total de 4 a 6 proves entre psicotècnic, proves tècniques, grupals, proves mèdiques, etc. En aquesta situació, els treballadors podrien anar al carrer després d’haver estat anys treballant de forma temporal tal i com va declarar la mateixa Empresa en una inspecció de treball sobre el tema, celebrada el passat 16 de desembre.
El sindicat acusa que està en mans de la Direcció i dels responsables polítics evitar un dany major pels usuaris en aquests moments delicats per la salut pública. I afegeix que “és inadmissible l’ús intencionat de la Covid per a degradar encara més els drets dels treballadors buscant precaritzar de forma indefinida uns contractes ja de per si, molt precaris”. Així, insten als responsables polítics a retirar definitivament qualsevol punt per canviar unilateralment la contractació a Metro.
Per donar suport a la lluita entorn els drets laborals abans d’arribar a la data de la vaga i amb la intenció d’aconseguir els punts abans, la CGT ha fet un vídeo amb persones directament afectades per la precarització actual a Metro i doblement afectades per la voluntat de la Direcció de Metro d’imposar un nou model de contractació basat en l’EBEP (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) i el concurs de mèrits.
Asseguren que aquestes són les experiències en primera persona que els porten a no tenir dubtes en la convocatòria d’aturades de dos hores per torn el proper dia 11 de gener del 2021.
Entre els testimonis hi ha persones que porten fins a 10 anys de contractes temporals o d’altres que han deixat feines on portaven 24 anys per buscar una estabilitat que ara la Direcció de Metro ha decidit unilateralment erradicar. Hi ha també els casos d’una mare que ha estat sempre en precària i que ara que pensava que podria passar a ser fixe, podria perdre el seu lloc a l’Empresa o el pare que treballava en dos llocs diferents a la vegada per mantenir el seu lloc i que ara també es podria quedar al carrer.
‼️A TOTA LA CIUTADANIA‼️
📢 Que se sàpiga!
🔴 Casos reals 🔴
Compartiu amb veïns i amigues
Prou precarietat a #MetroBcn pic.twitter.com/5z7lIeKgZg— CGT metro Barcelona (@CGTmetroBCN) December 30, 2020