Judici per l’acomiadament d’un exdelegat sindical de la CGT a Cacaolat

Per a aquest dilluns 25 de juny està prevista la vista oral per la demanda presentada per Àlex Piñol, extreballador de Cacaolat que va ser despatxat ja fa gairebé quatre mesos per causes disciplinàries, segons argumenta l’empresa, L’afectat i el seu sindicat, la CGT, asseguren que l'acomiadament es va produir com a represàlia per la seva tasca com a representant dels treballadors.

Redacció
 
 
 

Concentració de la CGT a la porta dels jutjats del Social

La CGT ha convocat per a aquest dilluns 25 de juny una concentració de suport a l’entrada dels Jutjats del Social, a la Ciutat de la Justícia, en suport d’Àlex Piñol, en el judici per la demanda que aquest va presentar contra Cacaolat per acomiadament. Aquest es va produir fa uns quatre mesos per causes disciplinàries, segons va argumentar l’empresa en el seu moment. Piñol i el seu sindicat, la CGT, asseguren, en canvi, que es va produir com a represàlia per la seva tasca com a representant dels treballadors. A la vista, els advocats de Piñol han demanat la nul·litat de l’acomiadament, que obligaria la reincorporació del treballador a la factoria.

Piñol va perdre el seu lloc al comitè d’empresa de Cacaolat arran de la reducció del nombre d’empleats de la companyia la qual cosa va fer que també baixés el nombre de membres de la representació laboral. Tots els sindicats de Cacaolat –CCOO, UGT, USOC i la CGT– van veure com es reduïa la seva presència al comitè i Piñol va ser qui en va ser afectat en el seu.

Des que el treballador va ser despatxat hi ha hagut diverses mobilitzacions i protestes convocades per la CGT per reclamar la readmissió de Piñol. Fins ara l’empresa no ha cedit a aquesta reclamació i caldrà veure què dictamina el jutge després de la vista celebrada aquest 25 de juny.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*