Judici del grup Sesé de Martorell: una màquina de cafè espatllada i quatre acomiadaments sota sospita de represàlia sindical

L’oposició obrera a evitar l’externalització de l’activitat logística d’un taller de Seat ha desembocat en un conflicte que fa un any que dura

Tomeu Ferrer
 
 
 
Assemblea de treballadors d'SLM , en una foto d'arxiu

Assemblea de treballadors d’SLM , en una foto d’arxiu

El conflicte que enfronta els treballadors de l’empresa SLM, del grup Sesé, amb la direcció de la companyia passa pels tribunals dimecres, 4 de setembre, a la ciutat de la Justícia de l’Hospitalet de Llobregat.  La vista judicial respon als fets que es van produir l’estiu de 2018 a l’empresa Sociedad Logística de Martorell (SLM), que és la responsable de la gestió logística del taller número 12 de Seat a la localitat del Baix Llobregat. Segons l’empresa els 4  acomiadaments: 3 delegats i un afiliat a CCOO tenen a veure amb la destrossa d’una cafetera, mentre que la central obrera hi veu una represàlia sindical.

A SLM treballen uns 500 operaris i altres 300 que formen part d’Empreses de Treball Temporal (ETT).

L’agost de 2018, els treballadors d’SLM van estar a punt de parar perquè temien que Seat, en el seu projecte d’implantar el que anomena ‘magatzem intel·ligent’, externalitzés part dels llocs de treball que operen actualment en aquell indret. Finalment es va arribar a un acord, ja que l’empresa va donar garanties que no subcontractaria la seva activitat. El pacte va suposar la desconvocatòria de la vaga.

Màquina del cafè

Tot i haver arribat a un pacte, l’empresa SLM va iniciar tot seguit un procés de sanció per sancionar 3 delegats i un afiliat a CCOO sota l’acusació que haurien fet malbé una màquina de distribució de cafè. En realitat, el responsable de CCOO‌ per al Baix Llobregat, considerava que l’empresa, amb els acomiadaments, havia aplicat un castic als treballadors.

El setembre de l’any passat es va reproduir la tensió perquè SLM va intentar evitar que els delegats entressin al seu lloc de treball, quan segons l’opinió de CCOO, les mesures disciplinàries no els afecten fins que hi hagi una decisió judicial. I‌ en tot cas no afecten la seva situació com a representants dels treballadors.

Detectiu i càmera oculta

El gener passat es va produir una primera resolució judicial en aquest conflicte. Un jutjat social va considerar que un dels acomiadats havia estat sancionat de manera injusta, per la qual cosa declarava improcedent la sanció. Això, com és sabut, deixa en mans de l’empresa reincorporar aquest treballadors o indemnitzar-lo. Però el més significatiu és que en les consideracions recollides a la sentència queda clar que SLM, a través d’un detectiu contractat, hauria ubicat una càmera per vigilar els treballadors, sense haver seguit els tràmits legals que la normativa de protecció de dades exigeix.

Una altra conclusió d’aquella primera sentència, apel·lada judicialment, és que queda clar que cap dels 3 delegats ni l’afiliat de CCOO acomiadats van fer malbé la màquina del cafè, acusació sota la qual van ser acomiadats.

Des de la federació d’Indústria de CCOO es considera el judici com a molt important, i es recorda que la posició d’SLM pot afectar de pas a Seat, empresa per a la qual treballa l’esmentada companyia en un lloc clau de la seva cadena logística.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*