Judici a Barcelona per l’acomiadament de dos repartidors de l’empresa Glovo

La vista es produeix quan s'han produït sentències semblants a Saragossa, que han afectat 329 repartidors i a València , amb un resultat de 200 treballadors que han estat considerats falsos autònoms

Redacció
 
 
 
Els repartidors de Deliveroo concentrats davant la inspecció de treball foto: Tomeu Ferrer

Els repartidors de Deliveroo concentrats davant la inspecció de treball foto: Tomeu Ferrer

El jutjat del social número 24 de Barcelona ha citat per aquest dimarts el judici instat per dos repartidors de l’empresa Glovo a causa del seu acomiadament. Els dos treballadors formen part del col·lectiu Ridersxdrets i de la FAA-Federació d’Altres Activitats, vinculada a la IAC-Intersindical Alternativa de Catalunya. Aquest judici es produeix quan està a punt de sortir la resolució de la Inspecció de Treball instada per un col·lectiu de treballadors contra l’esmentada empresa.

Els dos exrepartidors denuncien la seva situació de falsos autònoms i el seu acomiadament per part de l’empresa. El judici té lloc després que Inspecció de Treball de Saragossa hagi resolt que 329 treballadors de Glovo són falsos autònoms, de la mateixa manera que també ho va fer la Inspecció de Treball de València aquest desembre passat respecte a 200 repartidors, afirma la AIC. El mes de maig vinent es preveu que es vegi la primera denúncia que es va presentar per l’acomiadament de treballadors de Deliveroo a Barcelona.

Les denúncies d’aquests treballadors formen part d’una llarga sèrie d’accions que es van emprendre precisament a Barcelona per denunciar la situació dels treballadors de les empreses dites de l’economia de plataforma. Barcelona va ser el lloc on els treballadors de Deliveroo van fer la primera vaga perquè consideraven que l’empresa multinacional els aplicava unes condicions laborals inacceptables. Fruit d’aquella acció es va desenvolupar al si del col·lectiu dels treballadors que operen a les ordre d’apps informàtiques una organització que ha fet diverses activitats en defensa dels drets laborals dels repartidors. Això va fet també que es produïssin acomiadaments, que en el llenguatge de la multinacional es justifiquen com desconnexió de les xarxes.

L’organització dels treballadors de les plataformes de repartiment ha fet que a Barcelona es creï una primera cooperativa que pretén dignificar aquest treball. Es tracta de Mensakas. Aquesta societat té previst estrenar la seva APP‌ en un període de temps breu. La idea que mou Mensakas és posar en marxa una entitat sense ànim de lucre, que garanteixi uns ingressos dignes als seus socis treballadors i que al mateix temps ajudi a la difusió de l’economia solidària.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*