Grupo Zeta presenta un ERO per fer fora d’El Periódico 178 treballadors, un 46% del total

La retallada implica 85 treballadors de redacció i altres 93 d'empreses auxiliars d'administració, publicitat i serveis

Redacció
 
 
 
Assemblea a la redacció de El Periódico foto: comitè El Periódico

Assemblea a la redacció de El Periódico foto: comitè El Periódico

El conflicte que viu el  diari El Periódico s’enverina. La direcció del Grupo Zeta ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta un total de 178 treballadors de la publicació. La xifra supera el 45% d’afectació anunciat inicialment. En concret arriba al 46% dels 383 operaris que té el diari, segons informa el comitè d’empresa del diari català.

L’aposta de la direcció del Grupo Zeta suposa fer fora 85 treballadors de l’empres El Periódico,SL, és a dir, de la redacció.. Altres 55 baixes afecta l’empresa Zeta Servicios y Equipos, d’administració i sistemes informàtics. Altres 19 de Zeta Servicios de Medios, de publicitat a Madrid i 19 més de Logística de Servicios y Medios (distribució i suscripcions).

D’avant d’aquest anunci, el comitè considera que la direcció ha preferit posar en marxa el compte enrere de l’ERO en lloc d’obrir una treva fins a principi de març per seguir negociant i buscar voluntaris disposats a deixar la companyia, com s’havia preacordat divendres passat a partir d’una proposta de la mateixa direcció. Amb la formalització de l’ERO, el calendari de negociació acabarà després de Setmana Santa,” l’empresa opta per portar a la pràctica les seves amenaces, que tindran la resposta proporcional de la plantilla al major atac sofert en els 40 anys d’història d’El Periódico”, afirma en un comunicat.

Els treballadors van fer dilluns una assemblea d’urgència, que es completarà amb altres aquest dimarts, que faran els treballadors de Barcelona i Madrid. L’objectiu és decidir un seguit de negociacions, contra l’ERO ara formalitzat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*