El Grup Zeta vol acomiadar el 65% de la plantilla de publicitat i el 40% de la redacció de El Periódico

El comitè intercentres lamenta que l'única proposta de l'empresa consisteixi en retallades de personal mentre no deixa de créixer la nòmina d'alts directius

Redacció
 
 
 
Protesta dels treballadors del Periódico davant la redacció foto: comitè el Periódico

Protesta dels treballadors del Periódico davant la redacció foto: comitè el Periódico

El grup Zeta ha fixat ja quina serà l’afectació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que té en marxa en relació amb El Periódico de Catalunya. Si fa uns dies la valoració era global, l’empresa periodística pretén reduir els seus costos un 45%, ara ho ha desglossat. En concret, la seva intenció és fer fora el 65% dels treballadors que s’encarreguen de la publicitat i un 40% dels membres de la redacció, segons informa el comitè d’empresa.

A més, el grup vol fer fora el 60% dels membres de l’àrea de logística i en l’àrea d’administració i sistemes informàtics, els acomiadaments arribarien al 45%. El resultat global seria la mitjana del 45% en una plantilla que suma 385 persones.

El comitè intercentres del grup s’ha manifestat absolutament en contra de les pretensions de la direcció. Consideren que mostra un full de ruta temerari pel que fa a l’empresa i a la banca . En aquest sentit afirma que el pla presentat suposa fer un tall de difícil assumpció en àrees estratègiques del diari com és la de la publicitat. Afirmen, a més, que coincidint amb el 40 aniversari de la fundació del rotatiu, l’única estratègia que ofereix la direcció és la retallada de personal mentre que “segueix engreixant la voluminosa nòmina d’alts directius”.

Contra aquesta posició, els representants dels treballadors han reiterat la seva intenció de fer front a les posicions empresarials amb l’oposició als tribunals i al carrer. En aquest sentit, recorden que divendres passat van fer una protesta reivindicativa que va consistir en què molts dels treballadors es van disfressar amb caretes que simulaven les identitats dels tres directius que van ser, irònicament, nominats a “xorisso de l’any”.

Cal recordar que l’estiu passat la direcció del Grup Zeta ja va presentar una proposta d’ERO, que no va ser acceptat pels treballadors, que van convocar, per primer cop en la història del diari, una vaga que va durar tres dies. Després d’aquesta reacció l’empresa es va fer enrere. Però hi ha tornat just després d’aplicar una forta retallada en altres publicacions, com el diari esportiu Sport i els setmanaris Interviu i Tiempo, que han estat definitivament clausurats.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*