Es firma el conveni de la sanitat privada a Catalunya amb increments salarials del 3,2%

El pacte assolit entre CCOO i UGT per la banda sindical i les patronals ACES i La Unió culmina un llarg període de negociacions que ha produït mobilitzacions al carrer

Redacció
 
 
 
Concentració dels treballadors de la sanitat privada davant de la patronal ACE foto: UGT

Concentració dels treballadors de la sanitat privada davant de la patronal ACE foto: UGT

Es firma el conveni de la sanitat privada a Catalunya. L’acord afecta els Establiments Sanitaris d’Hospitalització, assistència, consulta i laboratoris d’anàlisis clíniques. La signatura s’ha fet el 30 de gener entre els sindicats CCOO i UGT de Catalunya i les patronals ACES i La Unió, segons una nota feta pública per CCOO.

El contingut de l’acord inclou punts llargament reivindicats pels treballadors i treballadores del sector:

– Increment del 3,2% sobre tots els conceptes del conveni a partir de l’1 de setembre de 2018 fins a 31 de desembre de 2019, així com un 0.2% sobre tots els conceptes de l’1 de gener de 2018 a 31 d’agost de 2018.

– Increment d’un dia d’assumptes propis.

– Un dia anual de permís per assumptes mèdics, visites i/o proves diagnòstiques.

– Es garantiran aquells increments ja pactats a les empreses (durant la vigència d’aquest conveni) per a tots els professionals que rebin un salari brut anual, per a tots els conceptes de nòmina inferiors a 32.000 €.

CCOO valora positivament l’acord, ja que suposa unes millores laborals importants per al conjunt de treballadores i treballadors del sector.

El sindicat remarca que la signatura d’aquest conveni ha estat possible després de moltes mobilitzacions de lluita sindical i laboral dels darrers mesos.

El conveni de la sanitat privada a Catalunya afecta aquelles empreses que no formen part ni de la xarxa pública nide la xarxa concertada.

Els treballadors de la sanitat privada a Catalunya van estar mesos intentant desbloquejar la negociació amb la patronal que, inicialment, no volia ni parlar d’aplicar increments salarials l’any 2018. A la fi s’ha arribat a una solució salomònica.

Com a reclamació de fons, els treballadors de la sanitat privada de Catalunya voldrien tenir unes condicions laborals equivalents a les que tenen els seus companys i companyes del sector públic.

A més, reclamen també des de fa temps un augment de plantilles per fer front a la pressió assistencial que els últims anys s’ha incrementat fruit de l’augment de pacients que acudeixen al sector privat com a conseqüència de les retallades aplicades als sectors públic i concertat. Aquesta pressió s’incrementa a causa de la falta de personal, ja que les empreses no substitueixen moltes de les baixes que es produeixen.

Els treballadors reclamen també més estabilitat a la feina i, al mateix temps mecanismes que permetin conciliar la vida personal i familiar.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*