Ermengol Gassiot, líder de la CGT catalana, en cerca i captura pel cas #som27imes

El secretari general del sindicat llibertari rebutja presentar-se al jutjat en considerar que és víctima d’un «judici polític»

Tomeu Ferrer
 
 
 
Ermengol Gassiot, secretari general de CGT de Catalunya, durant durant la roda de premsa a la UAB / @CGTEnsenyament

Ermengol Gassiot, secretari general de CGT de Catalunya, durant la roda de premsa posterior a la tancada a la UAB / @CGTEnsenyament

Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT, en cerca i captura pel cas dels Ermengol Gassiot, secretari general del sindicat CGT de Catalunya, està en situació de cerca i captura després que no s’hagi presentat a declarar en relació amb el judici conegut com a #som27imes fruit de denúncies contra diversos membres de la comunitat educativa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Tot i l’anunci judicial, Diari del Treball ha pogut parlar amb Gassiot, que no es troba fugit, sinó que fa vida ordinària. El dirigent sindical estava, a primera hora de la tarda de dimecres, en el seu lloc de treball a la Universitat, d’on és professor.

«Ja ho vaig dir fa temps i ho dic ara, no faig cas de les requisitòries del jutjat. Abans havien citat a declarar alguna gent i si no es presentaven, els declaraven el cerca i captura. A mi m’havien citat per avui i li vaig notificar al jutge, via fax que avui estaria treballant, i que no hi aniria», ha declarat.

El secretari general de la CGT catalana està incurs en un sumari junt amb 27 membres de la comunitat educativa de la UAB als quals demanen de mitjana 11 anys de presó per la seva participació en l’ocupació del rectorat de la universitat l’abril de 2013. En aquell cas es van produir diverses denúncies individuals i en aquell moment de la Universitat per l’ocupació de les instal·lacions. Estudiants, professors i personal d’administració reclamaven el manteniment dels principis de la Universitat Pública. En el mateix cas hi ha en Toti Gassiot, representant del personal d’administració i serveis (PAS) de la UAB.

Bloc personal

Gassiot ha escrit en el seu bloc personal que a la resta dels encausats els han detingut per comunicar-los l’inici del procediment pel judici oral, amb ell, potser per ser professor, se’l citava a declarar el 21 de febrer. Precisament perquè es considera part del col·lectiu que es va mobilitzar en defensa de la Universitat Pública, ell ha refusat el tracte diferencial i s’ha negat a anar a declarar voluntàriament.

«Jo sempre he dit que aquest és un judici polític. Després d’haver col·laborat en un primer moment amb la justícia perquè entenia que això no aniria enlloc, veig com avança el procediment, amb una sèrie de supòsits, que fan que nosaltres considerem que és un muntatge, un senyalament i una persecució política, fa que opti per no seguir col·laborant amb aquesta cacera de bruixes». En el fax que Ermengol ha enviat al jutge, «li dic que treballo on treballo, que seguiré anant a fer-ho cada dia».

El secretari general de CGT assegura que «després de la primera citació que vaig rebre, a la qual vaig anar voluntàriament. Veient el resultat que se n’ha derivat he perdut la confiança en el procediment», ha assegurat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*