Entitats i organitzacions socials creen el fòrum per cercar alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat

Unes 60 entitats i organitzacions socials, polítiques, sindicals i ciutadanes es reuniran durant tres dies per elaborar alternatives al flagell més important que afecta la societat

Tomeu Ferrer
 
 
 
Taula de presentació del Fòrum alternatives contra l'atur, la pobresa i la desigualtat

Taula de presentació del Fòrum alternatives contra l’atur, la pobresa i la desigualtat

Un total de 60 entitats socials, sindicals, ciutadanes i polítiques celebraran els dies 24, 25 i 26 d’abril el fòrum Alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat.

Els promotors d’aquestes jornades pretenen fer d’aquestes jornades una mena d’estats generals on s’analitzi el drama de la desocupació i que això comporta, la pobresa i la desigualtat. Els 726.100 aturats que hi a Catalunya i els 5,4 milions que hi ha a Espanya, amb una perspectiva creixent d’esgotament de subsidis i prestacions. Els efectes d’aquesta situació, que genera pobresa i desigualtat i el seus orígens seran àmpliament tractats en el fòrum.

Núria Carrera, presidenta de Col·legi de Treball social de Catalunya va ser molt clara respecte a la gènesi de la situació actual. «L’atur i la pobresa no són malediccions bíbliques, tenen uns responsables que s’han d’assenyalar», va dir. En aquest sentit va ser molt gràfica en dir que la Reforma Laboral el que ha suposat és una transferència de rendes des de la majoria cap a les butxaques d’una elit, que ens fa ser a nosaltres més pobres i a ells més rics».

Així doncs, els objectius del fòrum són: donar visibilitat als problemes, debatre els enfocaments i pràctiques, elaborar conclusions i fruit d’aquestes implicar al màxim nombre de persones i col·lectius i traçar en la mesura del possible les línies estratègiques d’acció social i política en un calendari a curt i mig termini.

El fòrum es desenvoluparà a la Universitat Pompeu Fabra, en el campus de la vila Olimpica. Divendres 24 es tractarà de forma transversal d’aspectes com salut-sanitat, educació, acció sindical- laboral, habitatge-urbanisme i barris , justícia i drets, consum i subministraments, cultura, dona-igualtat, joventut, infància, tercera edat, emigració i serveis socials.

Hi participaran persones que treballen en entitats socials, com Càrites, Save the Children, Intermon, Salut pública, la FAVB i Confavb, Iniciativa Legislativa Popular per a la Renda Garantida de Ciutadania, o Sos Racisme, entre altres.

Dissabte serà quan les entitats i xarxes ciutadanes realitzin tallers simultanis, mentre que diumenge s’ha reservat per elaborar les conseqüències i el manifest del fòrum.

Per fer un tastet el fòrum ja va organitzar dijous un acte en què els diferents partits i coalicions van ser interpel·lats sobre la triple problemàtica de l’atur, la pobresa i la desigualtat que se’n desprenen. Podem, Procés constituent, Barcelona en comú, CUP, ERC, EuiA, ICV i PSC.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*