L’empresa amenaça de sanció els treballadors d’El Periódico’ per agafar un dia de festa

La plantilla va desconvocar les vagues previstes per a avui i demà. Divendres passat el comitè va denunciar l'empresa davant la Inspecció de Treball per vulnerar el dret de vaga al detectar personal extern dins de les instal·lacions i l'staff directiu realitzant tasques que no els corresponien

Redacció
 
 
 
Protesta dels treballadors del Periódico davant la redacció foto: comitè el Periódico

Una de les protestes dels treballadors d”El Periódico’ davant la redacció foto: comitè d’empresa d”El Periódico’

La vaga que els treballadors d’El Periódico havien aprovat per a partir del 23 de març passat, va quedar desconvocada per a avui dilluns i demà dimarts a petició del mediador de Treball, ja que per a aquests dos dies hi havia previstes reunions per intentar trobar una sortida al conflicte. La situació al rotatiu s’ha complicat avui quan l’empresa ha amenaçat els treballadors a través d’una nota enviada a la plantilla de sancionar-los per no haver anat aquest dilluns 26 de març a treballar.

Alguns treballadors, que no havien agafat cap festa per a aquests dies de Setmana Santa atès que hi havia vaga, en ser desconvocada avui i demà, han agafat aquest dilluns com a jornada d’afers propis. El conveni preveu que el personal del diari té quatre dies l’any per aquest concepte per als quals no ha de demanar autorització, sinó simplement comunicar-ho al seu cap i fer-lo. Fonts sindicals asseguren que cap secció ha quedat desassistida i han negat cap estratègia en aquest sentit. Simplement, expliquen aquestes fonts, és que «la gent té tants dies pendents per recuperar que n’ha aprofitat un d’aquests i s’ha donat aquesta coincidència».

L’amenaça de sanció ha estat rebutjada pel comitè d’empresa que ha anunciat que abandonarà les negociacions i no assistirà a les reunions de demà si la direcció no es fa enrere en el seu propòsit. Tampoc descarta presentar una denúncia per política antisindical. Ja va fer-ho divendres passat davant la Inspecció de Treball de guàrdia per vulneració del dret de vaga arran al detectar la presència de personal extern realitzant tasques de producció del diari durant l’aturada i perquè l’staff del diari treballava en tasques que habitualment no els corresponien. L’inspector que va acudir a la redacció de Consell de Cent va estar interrogant i prenent dades de tothom que era dins de les instal·lacions d’El Periódico en aquell moment.

Aquest conflicte s’emmarca en l’Expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per l’empresa i que finalitza el seu període de consultes el pròxim 9 d’abril. Grupo Z pretén acomiadar 177 treballadors d’El Periódico per tal de rebaixar un 45% la massa salarial. Al desembre ja va despatxar 26 persones del diari Sport i més recentment va decidir el tancament de les revistes Tiempo i Interviú.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*