Els treballadors d’Iberia al Prat mantenen la vaga de quatre dies durant el pont de La Mercè

L'aturada ha fet que Vueling, empresa del mateix grup que l'antiga aerolínia de bandera espanyola, hagi cancel·lat preventivament uns 200 vols

Redacció
 
 
 
TErminal T1 de l'Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Terminal T1 de l’Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Després d’una primera ronda de vagues, els treballadors i les treballadores d’Iberia estan convocats a quatre noves jornades d’aturades que es faran el 21, 22, 23 i 24 de setembre, segons ha informat en un comunicat UGT de Catalunya, sindicat majoritari a l’empresa.

Les treballadores i els treballadors d’Iberia a l’aeroport del Prat mantenen intactes les seves reivindicacions perquè la direcció no ha accedit, com reclamen, a negociar-les. Consideren imprescindible convertir en fixos parcials 400 contractes eventuals. També insten la conversió dels actuals contractes fixos parcials  en contractes de treball a temps complet. En la plataforma reivindicativa es reclama la reorganització dels torns per evitar tongades de fins a 8 o 9 dies de treball continu. Finalment, hi ha la demanda de més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar la vida personal i la vida familiar.

L’aturada ja ha fet efecte abans d’iniciar-se, ha obligat a cancel·lar més de 200 vols de Vueling, que  forma part del mateix grup empresarial que Iberia. L’anunci arriba l’endemà que es desconvoquessin les 8 jornades de vaga a tot l’Estat com a resultat de la represa de negociacions sobre el conveni col·lectiu dels treballadors del ‘handling’.

Fonts d’UGT han assenyalat que la decisió de desconvocar les aturades ha estat presa després que la companyia fixés una data efectiva per reprendre les negociacions.

Bons resultats

El sindicat critica que la situació de l’empresa s’ha revertit amb “xifres rècord” de beneficis, puntualitat i volum de treball en totes les àrees “gràcies a l’esforç dels professionals”, de manera que “ha arribat el moment que aquestes millors condicions reverteixin també en ells”.

UGT ha afirmat que la plantilla a Barcelona sempre ha estat oberta al diàleg i ha volgut evitar el conflicte per respecte als passatgers i als clients de les 27 companyies aèries a les quals donen servei Iberia. A més, el sindicat ha recordat que la solució al conflicte que fa més d’un any que s’allarga.

Al Prat, ja han fet sis jornades de vaga aquest estiu -el 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d’agost i el 30 i 31 d’agost-, que van provocar cancel·lacions de centenars de vols i van afectar l’operativa habitual de l’aeroport sense generar incidències greus.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*