Els treballadors d’Endesa inicien mobilitzacions contra el bloqueig del conveni i el ‘desmantellament ‘ de l’empresa

La queixa sindical és que la direcció de l’elèctrica destina a dividend el 100% dels guanys que s’obtenen i fixa en les retallades de costos laborals la forma d’obtenir nous beneficis

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors d'Endesa a prop de la seu històrica a Arc de Triomf foto: Tomeu Ferrer

Concentració de treballadors d’Endesa a prop de la seu històrica a Arc de Triomf foto: Tomeu Ferrer

Els treballadors d’Endesa a Catalunya han iniciat mobilitzacions. Ho fan per oposar-se a les pretensions de l’empresa elèctrica, que en el nou conveni preveu reduir costos laborals, segons el comunicat fet públic per UGT de Catalunya.

Les seccions sindical d’UGT FICA, CCOO i SIE a Endesa, que representen més del 95% de la representació sindical a l’empresa, han convocat la plantilla a un calendari de mobilitzacions per mostrar el rebuig a:

  1. L’estratègia de descapitalització, desmantellament i externalització de la companyia.
  2. La manca d’un projecte global de futur que permeti la viabilitat, sostenibilitat i estabilitat de l’empresa i que suposi una garantia en l’ocupació a llarg termini.
  3. La negativa de la direcció de l’empresa a prorrogar el Acords de Garanties i l’Acord Voluntari de Sortides, que doten d’un marc necessari d’estabilitat a tota la plantilla en moments d’especial dificultat per la previsió de tancament de centrals.
  4. La postura intransigent de la direcció a la Comissió negociadora del V Conveni, amb uns plantejaments de reducció de drets econòmics, laborals i socials, completament incoherents amb els excel·lents resultats que està obtenint l’empresa i que impedeix avançar en la negociació, tot tenint en compte que el període d’ultraactivitat finalitza el pròxim 31 de desembre de 2018.
  5. La manca d’un pla de reindustrialització per a les comarques afectades pels anunciats tancaments de centrals a causa de la transició energètica.

Els treballadors han anunciat aturades d’una hora per torn matí i tarda, a partir del 17 de desembre es traslladaran als diferents territoris i amb una durada de 30 minuts. A Catalunya les aturades seran el 18 de desembre de 2018 i els dies 9, 15, 22 i 29 de gener de 2019.

El fet que l’empresa elèctrica privatitzada i venuda al grup italià Enel tingui guanys no arriba als treballadors, que es queixen de la línia adoptada per la nova direcció, consistent a repartir el 100% dels beneficis en dividend. Així, els nous guanys han de sortir de la reducció de costos, i en gran mesura dels costos laborals, i d’una reducció dràstica i continuada d’inversions que està provocant el desmantellament progressiu de la companyia.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*