Els treballadors d’Alliance Healthcare de Polinyà inicien vagues parcials els dies 21, 22 i 23 de gener

L'espurna que ha encès el conflicte és l'acomiadament d'un operari per acompanyar la seva mare que havia estat hospitalitzada

Tomeu Ferrer
 
 
 
Acampada de treballadors d'Alliance Healthcare davant la planta de Polinyà foto: CCOO

Acampada de treballadors d’Alliance Healthcare davant la planta de Polinyà foto: CCOO

Després de mesos d’intentar obrir vies de diàleg amb l’empresa, el conflicte es va iniciar el juliol de 2017, els treballadors d’Alliance Healthcare, una societat dedicada a la distribució de productes farmacèutics, han decidit iniciar vagues parcials.

La multinacional  Walgreens Boots Alliance, propietària de l’empresa abans esmentada, ha posat en marxa una política considerada “molt agressiva” pels seus treballadors. Això afecta els drets de conciliació de les persones que presten els seus serveis a la societat i també ha suposat acomiadaments per als empleats que qüestionen la política de la direcció.

CCOO acusa la distribuïdora de productes farmacèutics, d’incomplir l’article 27 del conveni col·lectiu de majoristes de distribució de productes farmacèutics, que estableix un permís retribuït de tres dies per accident o malaltia greu de familiars fins a segon grau. El cas afecta un treballador que hauria faltat tres dies per haver d’assistir a la seva mare, ingressada a Urgències. El fet és que el comprovant lliurat per aquest treballador va ser fet com a visita i no com a ingrés. Aquesta va ser la motivació que en la comunicació d’acomiadament va lliurar l’empresa el novembre passat.

Abans, el juliol de l’any passat, els membres de l’associació APRAF, associació professional de repartidors autònoms de farmàcia, alguns d’ells afiliats a CCOO, van demanar una reunió amb la direcció d’Alliance Healthcare per obrir un diàleg amb l’empresa sobre condicions laborals i salaris. A la societat esmentada hi treballen unes 500 persones. Dos dels delegats que van reunir-se, van rebre l’avís que deixaven de treballar amb l’empresa, cosa que s’interpretaria com un acomiadament en cas de no ser falsos autònoms.

Es dóna el cas que la relació entre els treballadors i l’empresa és molt més estreta del que marcaria l’Estatut del Treballador Autònom Dependent, (TRADE), segons fonts sindicals. Arran d’aquella situació, 26 treballadors van fer una denúncia a Inspecció de Treball que encara no s’ha dictaminat.

Per tant, a la delegació de Polinyà els treballadors i treballadores han decidit convocar dues hores d’aturada per torn durant els pròxims dies 21, 22 i 23 de gener. Durant aquests dies també els acompanyaran els repartidors acomiadats per l’empresa a la delegació del Prat de Llobregat.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*