Els sindicats finalitzen l’acampada davant d’Ensenyament però segueixen exigint millores en les substitucions

Criden a exterioritzar la protesta dilluns vinent a l'inici del curs, amb pancartes, concentracions i repics de cassoles

Redacció
 
 
 
Els concentrats cavant la seu d'Ensenyament

Els concentrats cavant la seu d’Ensenyament

Els sindicats més representatius de l’ensenyament públic han decidit finalitzar la protesta que realitzaven des de dilluns passat davant la seu central del Departament d’Ensenyament. L’acció volia cridar l’atenció en referència a la substitució dels professors i professores interines i al mateix temps defensar l’escola pública i universal, segons fonts laborals.

La protesta va prendre la forma d’una acampada, que van convocar Ustec-Stes, CCOO., Aspepc, CGT i UGT. Els sindicats l’han finalitzat, atès que aquest dijous arriben els substituts als centres educatius.

En el moment de la desconvocatòria de la protesta, els sindicats han lamentat que la Conselleria d’Ensenyament no escolti les seves reivindicacions que, segons opinen, comparteix la comunitat educativa, i han advertit que aquesta ha estat la primera acció d’un curs que “serà calent”.

Els concentrats han fet una crida al professorat a participar en les assemblees de zona per revertir les retallades; començar el curs –aquest dilluns– amb pancartes, concentracions i ‘cassolades’, i participar en la concentració del 20 de setembre vinent a la plaça Sant Jaume. Creuen que “és molt important que aquestes mobilitzacions no siguin només de delegats sindicals”.
L’acampada dels sindicats exigia que els substituts tinguin el temps necessari per planificar, organitzar i preparar l’inici de curs igual que la resta de docents, i que totes les substitucions, fins i tot les de curta durada, es cobreixin des del primer dia.

A més de la millora de les substitucions, també exigien la reducció de dues hores lectives al professorat major de 55 anys, el cobrament del mes de juliol als substituts i el retorn de l’horari lectiu de 18 hores en Secundària i 23 a Primària.

Els sindicats també demanaven la retirada de l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics, la reducció de ràtios i cap tancament d’aules en l’ensenyament públic.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*