El tèxtil arriba a un acord que fixa que els salaris seran d’almenys 14.000 euros l’any el 2021

Durant a negociació es van produir moments de tensió a causa de la firma d’un acord d’eficàcia limitada

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els treballadors del tèxtil de CCOO, contra la rebaixa de drets foto: Jordi López CCOO

Els treballadors del tèxtil de CCOO, contra la rebaixa de drets foto: Jordi López CCOO

El sector tèxtil ha tancat finalment el conveni laboral. Les patronals de l’àmbit del tèxtil i la confecció i els sindicats CCOO d’indústria i UGT Fica han arribat a un acord que se signarà amb tota seguretat el 19 de febrer. El pacte suposa que en aquest sector hi haurà un conveni d’eficàcia general.

L’acord suposa que a partir de l’1 de gener de 2021, tots els treballadors i treballadores cobraran almenys 14.000 euros anuals, cosa que, segons una nota dels sindicats afectats, augura un llarg període de pau social al sector.

La negociació del conveni del tèxtil i la confecció ha suposat moments d’una certa tensió, perquè inicialment es va firmar un pacte d’eficàcia limitada entre les patronals i UGT, tot i que el sindicat majoritari era CCOO.

Davant de la situació esmentada CCOO va iniciar mobilitzacions per reclamar que el conveni inclogués l’apartat segons el qual cap treballador del sector podria cobrar menys de mil euros al mes. De manera paral·lela, es van intentar aconseguir acords en sectors i empreses concretes, cosa que va dur almenys dues vagues sectorials.

La quantitat de mil euros al mes és una de les condicions incloses al Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC) firmat entre patronals i els sindicats majoritaris, que havia de servir de guia per als convenis de rang sectorial o territorial.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*