El Suprem sentencia que durant les vacances els treballadors de la sanitat concertada han de cobrar totes les retribucions habituals

La resolució afecta uns 50.000 treballadors i treballadores de Catalunya que poden ara reclamar els diners que no van cobrar els darrers anys, segons fonts de CCOO

Redacció
 
 
 
Concentració treballadors de la sanitat concertada foto: CCOO

Concentració treballadors de la sanitat concertada foto: CCOO

Els treballadors i les treballadores de la sanitat concertada catalana cobraran durant les seves vacances totes les seves retribucions habituals (atenció continuada, plus de festius, caps de setmana, guàrdies, etcètera). Això és fruit d’una sentència del Tribunal Suprem resultat d’una llarga lluita jurídica que es va endegar el 2016. Aquell any CCOO, UGT i el sindicat d’infermeria SATSE van presentar una reclamació al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), i a partir d’aquell moment van recórrer als diferents tribunals fins arribar al Suprem. El sindicat Metges de Catalunya es va adherir a la reclamació posteriorment, segons un comunicat de CCOO de Catalunya en el qual es felicita de l’èxit del procés, dut a terme amb el gabinet jurídic del sindicat.

Aquesta sentència del Tribunal Suprem és ferma, i per tant no recurrible. El seu contingut suposa mantenir allò aconseguit en el seu moment al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I és de gran magnitud donat que afectarà a més de 50.000 professionals de la sanitat concertada de Catalunya, assegura la Federació de Sanitat de CCOO.

CCOO‌ lamenta en el posicionament publicat arran de la sentència, els anys de llarga lluita que han fet que una reclamació considerada justa hagi trigat més de tres exercicis a ser ferma. En aquest sentit assegura que ara s’obre un període de temps en el qual els afectats, tots els treballadors que havien fet vacances i als quals no s’havien pagat els complements que ara els tribunals afirmen que a dreta llei els corresponen, hauran de realitzar reclamacions de quantitat a les seves empreses per recuperar allò que no els va ser pagat i que els correspon.

La sentència se suma a una altra resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha condemnat les patronals catalanes del sector sanitari: Unió Catalana d’Hospitals (UCH), el Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS), l’Associació Catalana d’Entitats de la Salut (ACES), el Sindicat de Metges de Catalunya (SMC)  per haver vulnerat el dret a la llibertat sindical en la passada vaga de febrer de 2019.

 

.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*