El contenciós administratiu reconeix el dret d’UGT a estar present en la mesa de negociació de funcionaris d’Arenys de Munt

La sentència anul·la la decisió de l'alcaldia i reconeix a UGT de Catalunya el dret a ser convocada i estar pressent a les meses de negociació de l'ajuntament d'Arenys de Munt

Redacció
 
 
 

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 12 de Barcelona, en sentència de 18 de març, ha donat la raó a la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya en el recurs interposat contra l’Ajuntament d’Arenys de Munt (Maresme) i el sindicat CATAC.

El sindicat de tradició socialista, va presentar un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l’Alcaldia d’Arenys de Munt de 20 de febrer de 2014 que denegava a la UGT de Catalunya la participació en la Mesa de Negociació de funcionaris per no haver obtingut prou representativitat en les eleccions de delegats de personal. El sindicat, defensat pel Gabinet Jurídic, va al·legar vulneració del dret a la negociació col·lectiva a una organització sindical que té la consideració oficial de més representativa.

El jutge sentencia, d’acord amb l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), que la representativitat més gran del sindicat UGT en l’àmbit estatal o de la Comunitat Autònoma li confereix la legitimació per estar present en les Meses de Negociació. I com les Meses Sectorials depenen de la Mesa General de Negociació, l’organització “està legitimada per estar present en aquestes Meses Sectorials, encara que lògicament en proporció a la representativitat obtinguda en l’àmbit que es tracti, i si és mínima, li impedirà participar amb vot, i d’aquesta manera no s’altera la capacitat de negociació en el sector dels sindicats que en aquest àmbit han obtingut major representativitat”.

Per tant, la sentència anul·la la resolució d’Alcaldia i reconeix el dret de la UGT de Catalunya a ser convocat i present a la Mesa o Meses de Negociació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*