El Congrés de l’SPC reclama la urgent regulació de la professió i la protecció dels col·laboradors

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha celebrat aquest matí el seu VIII Congrés en el qual Francesc Ràfols ha estat escollit president de l'organització encapçalant una candidatura de renovació. Ha aprovat una resolució en suport dels treballadors d''El Periódico' i d''El País'.

Redacció
 
 
 

La precarietat laboral i la desinformació han estat els eixos del VIII Congrés del Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) celebrat aquest matí a Barcelona, a la Casa de la Premsa. Els congressistes, segons el comunicat fet públic avui per l’organització, han destacat la necessitat d’una urgent regulació del dret a la informació de la ciutadania que a Catalunya es tradueix en el desenvolupament legislatiu de l’article 52 de l’Estatut, que és el que estableix les obligacions de la Generalitat per garantir el dret de les persones a rebre una informació de qualitat, plural i veraç. Un dels altres elements rellevants dels debats ha estat la denúncia de l’extrema precarietat que hi ha al sector, especialment entre el col·lectiu de periodistes a la peça i freelance. En aquest sentit l’SPC ha refermat la seva reivindicació històrica que l’Estat espanyol reguli aquesta figura en la línia de com ho han fet en altres països com França, Itàlia o Portugal.

El Congrés, d’altra banda, ha elegit el periodista Francesc Ràfols com a nou president de l’organització encapçalant una llista amb un marcat caràcter renovador. Des d’un punt de vista intern, els assistents al congrés han donat mandat a la nova junta perquè potenciï la comunicació del sindicat per tal de fer-lo més visible i explicar millor els projectes en els quals està immers. L’SPC ha aprovat una resolució de suport als treballadors d’El Periódico i d’El País, que s’estan mobilitzant en defensa dels llocs de treball als respectius diaris i també de suport als afectats per acomiadaments produïts en altres mitjans, com El Punt-Avui, Sport i Diari de Sabadell.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*