Denuncien dos casos més d’afectació per amiant al Metro que afectarien dues conductores

L'empresa en un comunicat afirma que només hi ha 20 treballadors afectats i que tots operen en l'àrea de manteniment i critica els sindicats d'actitud irresponsable per haver denunciat un cas que hauria acabat amb la mort d'un antic operari

Redacció
 
 
 
Etiquetes que alerten d'aparició d'amiant foto: CGT metro

Etiquetes que alerten d’aparició d’amiant foto: CGT metro

Els casos de treballadors de metro als quals se’ls ha trobat símptomes d’haver estat en contacte amb productes amb amiant no para. El Col·lectiu Independent del Metro (CIM), ha denunciat dos casos més, que se sumen als vint que hi havia fins ara. Es tracta de persones a les quals en anàlisis mèdics fets als pulmons se’ls hi troben, per exemple, calcificacions a la pleura, cosa que indica que han tingut contacte amb el producte potencialment cancerigen. En aquest cas afectaria dues treballadores que, segons les fonts sindicals esmentades, s’ocuparien de conduir trens i de l’atenció als públic, segons ha informat, 324.cat.

Fins al moment tots els treballadors als quals s’ha detectat alguna afectació pulmonar operaven a l’àrea de manteniment, però en els dos casos darrers el col·lectiu sindical afirma que haurien estat en contacte indirecte amb productes amb amiant en zones on també hi ha usuaris del Metro.

La direcció de TMB ha afirmat en un comunicat emès immediatament després de conèixer-se la denúncia, que els vint treballadors del metro afectats per l’amiant treballen o han treballat en l’àmbit de manteniment. Ha acusat els sindicats d’iniciar una “campanya de desinformació” per haver difós aquesta informació i ha reiterat que les condicions ambientals del metro són segures per als usuaris i els treballadors.

De la mateixa manera, l’empresa ha considerat “una actitud irresponsable i deslleial” que els sindicats hagin denunciat la mort d’un treballador jubilat per exposició a l’amiant “sense haver compartit cap informació” prèvia amb l’empresa, que ha assegurat que no sap res del tema. TMB ha criticat també que els sindicats no hagin concretat “cap detall que permeti verificar el fet i les circumstàncies”.

Les denúncies i respostes es produeixen poques hores abans que comenci una vaga parcial que coincidirà amb la celebració del Mobile World Congres (MWC) a Barcelona. La protesta té a veure amb el malestar de les treballadores i els treballadors amb el tractament que fa l’empresa en relació amb l’aparició de productes amb amiant i la localització de treballadors que han estat afectats per aquest producte.

En el fons els treballadors i els sindicats acusen la direcció de Metro de només voler minimitzar els efectes de l’aparició de productes nocius per a la salut per així evitar el pagament d’indemnitzacions. La por dels treballadors rau en el fet que se sap que els efectes de l’amiant es poden donar molts anys després d’haver-hi estat en contacte i que si es donen afectacions greus, no tenen curació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*