La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) haurà d’incrementar els salaris dels treballadors de TV3 en un 5%. Aquesta reducció s’aplicava des de l’1 de gener de 2013. La retallada en tots els conceptes arribà al 5% de tots els conceptes i havia estat batejada com a RAV, és a dir, Reducció Acord de Viabilitat. La fórmula per al retorn serà a partir del pagament per part de la CCMA d’una penalització del 10% per cada any d’aplicació. Així es considera que l’ens públic pot assumir l’esforç econòmic, segons han manifestat fons d’UGT a TV3.
Aquest és el segon revés que rep la corporació a conseqüència de la seva política retributiva. Abans el Tribunal Suprem havia dictaminat que l’ens públic havia de retornar la retenció efectuada per valor del 5% als treballadors de les emissores de ràdio de la Generalitat. Els 400 empleats d’aquestes empreses igual com els de Televisió de Catalunya, van pactar amb l’empresa una reducció del 5% dels seus salaris entre l’1 de juny de 2011 i el 31 de desembre del 2012. Però, des d’aquella data la societat pública va mantenir el descompte. Ho va fer justificant-ho amb l’argument que l’empresa pública no podria tirar enrere la mesura ja que la Generalitat havia suprimit una de les pagues extres.
Davant del recurs dels treballadors, l’alt tribunal va considerar que el descompte era il·lícit des de l’1 de gener de 2012 fins a l’actualitat. Per tant, l’empresa haurà de retornar els diners retinguts indegudament. Fonts del col·lectiu Ronda, calculaven al febrer passat que l’empresa pública havia de pagar els seus treballadors uns 750.000 euros l’any, als que caldria sumar uns interessos del 10%, cosa que multiplicat per dos, i només per a la ràdio situa la xifra a retornar en 1,7 milions.
Fonts sindicals no han volgut avaluar la quantitat que haurà de tornar la direcció de Televisió de Catalunya. En aquest sentit, diversos sindicats van plantejar a l’empresa la possibilitat que s’efectués el retorn de forma esglaonada. El cas de Televisió de Catalunya la denuncia s’havia presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que l’havia mantingut arxivat a l’espera de la resolució corresponent a la ràdio.