Correos: entre la vaga i l’esperança que el nou ministre capgiri el declivi de l’empresa

La vaga de dues hores per torn convocada per aquest 7 de juny a Correos ha tingut un seguiment del 80% de la plantilla, segons han informat els sindicats CCOO, UGT i CSIF. A Barcelona, uns 150 treballadors s'han concentrat aquest migdia davant la seu de la delegació d'Hisenda, ja que consideren que aquest ministeri i, especialment, el seu titular fins fa pocs dies, Cristobal Montoro, és el principal responsable de la degradació del servei postal públic.

Francesc Ràfols
 
 
 
José Luis Ábalos, ministre de Foment

El ministre de Foment s’ha estrenat amb la ‘patata calenta’ de Correos sobre la taula. Foto: PSOE

El  80% dels treballadors de Correos secunden la vaga i emplacen el PSOE a mostrar la mateixa sensibilitat que quan eren a l’oposició

Uns 150 treballadors de Correos a Barcelona s’han concentrat avui 7 de juny davant la seu d’Hisenda. Ho han fet en el marc de la convocatòria de vaga de dues hores per torn que CCOO, UGT i CSIF  a tot l’Estat –tret de Madrid, que han estat tres hores– per reclamar més dotació pressupostària que permeti remuntar la davallada en què està immersa l’empresa, segons afirmen els sindicats. La protesta davant d’Hisenda responia al fet que aquestes organitzacions atribuïen a l’anterior ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, l’origen de tots els mals que afecten Correos al ser el responsable de tancar l’aixeta financera.

Des de diversos  àmbits s’han apressat a afirmar que aquesta és la primera vaga contra el Govern de Pedro Sánchez, quan no porta ni una setmana en el càrrec i els seus ministres ni 48 hores. Aquesta és una de les patates calentes que el nou Executiu espanyol té sobre la taula i molt hauran de treballar el nou ministre de Foment, José Luis Ábalos –de qui, formalment, depèn Correos– i la nova ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que és qui té la solució pressupostària al problema.

Per un pla estratègic de futur que posi fi a la precarietat laboral

Els portaveus sindicals que avui eren davant la seu barcelonina d’Hisenda han comminat als nous ministres «a afrontar la qüestió i trobar les sortides necessàries al conflicte». També confien que a banda dels nous ministres, els relleus a la presidència de Correos i de la SEPI –empresa pública propietària de Correos– «ajudi a fer net». Emplacen el PSOE a assumir el repte i a demostrar «que la sensibilitat que van demostrar per les nostres reivindicacions quan estaven a l’oposició no era de cara a la galeria».

La vaga d’avui ha estat secundada pel 80% dels treballadors, segons fonts sindicals. S’han fet una seixantena de concentracions  diferents ciutats d’arreu de l’Estat. A Catalunya, a banda de la de Barcelona, també se n’han fet a Girona, Lleida i Tarragona. La convocatòria tenia tres eixos bàsics, que eren un finançament suficient del servei postal universal, la millora de les condicions laborals dels treballadors i un pla estratègic de futur. A aquestes reivindicacions entre Ábalos i Montero hauran de trobar respostes perquè els sindicats han previst vagues de 24 hores per als mesos de novembre i desembre, quan més demanda hi ha del servei postal.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*