Condemnen Ensenyament a reingressar a la borsa de treball interí a un docent i a pagar-li els salaris no percebuts durant dos anys

L'ensenyant va ser exclòs de las borsa de personal interí per considerar-lo com a no apte per part del Departament, segons el Gabinet jurídic de la UGT de Catalunya

Redacció
 
 
 
Protesta d'ensenyants interins

Protesta d’ensenyants interins

Un ensenyant interí que va ser exclòs de la borsa de personal del Departament d’Ensenyament ha reingressat en aquest organisme per una sentència instada pel gabinet jurídic de la UGT de Catalunya. En aquesta resolució judicial es condemna l’administració catalana a abonar l’afectat els salaris no percebuts durant els dos anys en què ha estat exclòs.

L’any 2015 Ensenyament va excloure de la bossa de personal interí un professor al·legant que no havia superat el període de prova. Aquesta decisió es va recórrer des del sindicat amb la presentació d’un contenciós administratiu.

En la sentència que s’ha conegut fa poc, el Jutjat del Contenciós Administratiu estima la demanda del sindicat, per la qual cosa el Departament d’Ensenyament ha hagut d’incloure de nou el professor acomiadat amb el número que tenia quan va ser exclòs irregularment, afirma UGT.

A més, el el Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya va reclamar que Ensenyament fes efectiu el pagament dels salaris que va deixar de pagar entre setembre de 2015 i setembre de 2017. La sentència abans esmentada requereix a l’administració que en el termini de 30 dies “aboni a l’actor en concepte de salaris deixats de percebre” i “complementi les cotitzacions a la seguretat social” d’aquest període.

Segons el sindicat de tradició socialista, el treballador afectat, que està afiliat a la UGT, ha tingut en tot moment el suport dels seus companys de claustre.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*