Cinc treballadores i treballadors acomiadats de l’empresa ISalud després d’anunciar que es presentaven a eleccions sindicals

L'empresa, que té Ana Raventós, a la direcció, argumenta que l'acomiadament es basa en l'article 54 de l'Estatut dels Treballadors, però no indica el motiu

Tomeu Ferrer
 
 
 

La convocatòria d’eleccions sindicals a l’empresa ISALUD ha topat amb l’acomiadament de cinc treballadores i treballadors que havien anunciat la seva candidatura en la llista de CCOO.

L’empresa ISALUD es dedica a la venda d’assegurances per empreses del sector sanitari com Adeslas, DKV, AXA, Sanitas, Asisa, Fiact i Mapfre entre altres. La direcció d’aquesta companyia va acomiadar els cinc candidats el 7 de gener passat, al·legant l’article 54 de l’Estatut dels Treballadors, però sense indicar el motiu, segons CCOO.

El sindicat ha indicat, en un comunicat que els acomiadaments són inacceptables pel fet que l’únic propòsit de les persones afectades és la de representar a les seves companyes i companys amb la voluntat de millorar les condicions laborals, en una empresa que no aplica el conveni col·lectiu pertinent.  A més a més aquestes persones no tenen cap expedient laboral desfavorable per la seva feina i trajectòria a l’empresa, assegura el sindicat.

CCOO ha iniciat accions per a la readmissió de les cinc persones candidates de CCOO després de les infructuoses gestions amb la direcció de l’empresa, representada per Ana Raventós, de la família Codorniu.

La voluntat del sindicat és aconseguir la nul·litat dels acomiadaments, ja que considera que vulneren el dret bàsic de la llibertat sindical. En la seva opinió, el que van fer els treballadors no va ser altra cosa que voler representar el conjunt de la plantilla. Per això, els acomiadaments semblen demostrar la intenció d’evitar que la democràcia travessi les portes de l’empresa.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*