CGT convoca vaga tots els diumenges de juliol i agost al magatzem FNAC del Triangle

La protesta es vol fer contra que els treballadors a temps parcial hagin de treballar els diumenges, fet que ha estat desautoritzat per Inspecció de Treball, segons CGT.

Tomeu Ferrer
 
 
 
protesta CGT a les portes de FNAC Triangle

protesta CGT a les portes de FNAC Triangle

El sindicat CGT ha convocat vaga els dies 19 i 26 de juliol, la resta de diumenges d’agost i els dies 6 i 13 de setembre al gran magatzem de la FNAC al Triangle, a Plaça de Catalunya a Barcelona, segons ha comunicat aquesta organització.

La protesta es fa contra “l’obligació de treballador els diumenges als empleats a temps parcial”. Segons fonts de l’entitat, la protesta es fa contra l’obligació establerta per l’empresa de que els treballadors a temps parcial treballin els diumenges de forma obligatòria. Aquesta situació hauria ja estat informada negativament per la Inspecció de Treball.

CGT considera que la protesta té a veure amb la “degradació de les condicions laborals· que es donen a l’esmentada empresa.

En segon lloc reclamen l’empresa a complir el requeriment de la Inspecció de Treball, per que no s’obligui als treballadors a temps parcial a treballar els diumenges.

En tercer lloc  CGT fa una crida als altres sindicals, CCOO i UGT que tenen delegats i representació en Grans Magatzems a que s’uneixin a la protesta. Així, opinen, contribuir a acabar amb la permissivitat de la qual gaudeixen aquestes empreses en contra dels drets i les necessitats dels treballadors.

La crida coincideix amb la petició que els dos sindicats majoritaris van adreçar a l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, en el sentit que els comerços de la ciutat no obrin durant els mesos d’estiu.

La convocatòria de vaga fa que si algun dels treballadors afectats per la denunciada obligació de treballar els diumenges no vol fer-ho, se senti emparat per la sol·licitud d’aturada i no puguin ser castigats per no acudir a la feina.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*