CCOO i UGT es congratulen l’acord que canvia la llei de cooperatives per evitar-ne abusos

La Federació d'Indústria de Comissions recorda que l'octubre passat va plantejar fer canvis legals als grups parlamentaris, mentre que UGT-FICA també ho va fer en la constitució de la mesa de concertació de les empreses càrnies

Redacció
 
 
 
Denuncien que en el sector carni de atalunya es dóna especialment el prestamisme laboral

Denuncien que en el sector carni de Catalunya es dóna especialment el prestamisme laboral

Els sindicats CCOO i UGT s’han congratulat de l’acord aconseguit al Parlament de Catalunya i del qual ha informat Diari del Treball, que implica canvis en la llei de cooperatives per impedir que aquestes figures legals siguin aprofitades per rebaixar les condicions de treball especialment a la indústria càrnia.

CCOO emmarca l’acord en la campanya sindical que CCOO estem impulsant en el sector carni”,. En concret indica que l’octubre passat el sindicat va mantenir “una reunió de treball amb els grups polítics del Parlament de Catalunya per traslladar-los la necessitat de modificar la llei de cooperatives i posar fi a les males pràctiques d’algunes empreses del sector, que emparant-se en un ús fraudulent d’aquesta figura, exploten els treballadors i treballadores i els apliquen unes condicions laborals indignes, molt per sota del que marca el conveni sectorial”.

Els grups Parlamentaris de Junts pel Sí, Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP-Crida Constituent, en el marc de tramitació de la llei d’acompanyament als Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, han registrat esmenes legislatives que garanteixen l’aplicació, com a mínim, de les condicions establertes en els convenis col·lectius de referència per als treballadors i treballadores associats de les cooperatives. CCOO d’Indústria de Catalunya vetllarà perquè aquesta iniciativa sigui aprovada definitivament en els pròxims dies al Parlament.

CCOO d’Indústria valora positivament aquestes propostes de nova regulació que, quan resultin aprovades, ens proporcionaran una eina legal per combatre les pràctiques d’explotació laboral, tant a la indústria càrnia com en altres sectors a Catalunya.

Per la seva banda, UGT de Catalunya també mostra la seva satisfacció per l’acord assolit al Parlament. En aquest sentit també manifesta: “la sol·licitud va ser plantejada per la nostra organització des de l’inici de la constitució de la Taula de concertació del sector carni i reconeixem l’actitud clarament favorable del Govern a tirar endavant una modificació normativa si la taula no assolia un acord que obligués les parts”. Cal destacar la manca de voluntat negociadora de les patronals, que han intentat dilatar l’acord perquè no tenien gens d’interès a regular les cooperatives que presten serveis en aquests sectors i que només tenen un objectiu: degradar les condicions laborals dels treballadors arribant a situacions d’autèntic esclavatge”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*