CCOO convoca mobilitzacions contra l’expedient de regulació de Caprabo

El sindicat crida a una concentració davant les oficines centrals de l'empresa de distribució del carrer de les Ciències de l'Hospitalet

Tomeu Ferrer
 
 
 
Caprabo_hospitalet

Caprabo_hospitalet

La cadena de supermercats de distribució comercial, Caprabo, pot viure mobilitzacions sindicals causades pels plans de reestructuració comunicats per la direcció. La primera de les accions sindicals l’ha convocat CCOO. Es farà divendres 5 de febrer entre les 9,30 hores del matí i les 10,30 enfront de les oficines de l’empresa, al carrer de les ciències, 135 de l’Hospitalet de Llobregat.

El conflicte es basa en la presentació per l’empresa d’un expedient de regulació basat en l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors. La iniciativa empresarial pretén una modificació substancial de les condicions de treball d’una part de la plantilla.

Després de 15 dies de consulta, ni el comitè d’empresa ni els sindicats presents a l’empresa han acceptat els canvis que pretén aplicar la societat. Respecte al pla original s’han produït algunes petites modificacions. Així, el nombre de treballadors i treballadores als quals els podrien canviar les condicions de treball (canvis d’horari, de torns, o de condicions de treball) ha passat de 333 a 280, segons fonts de CCOO.

Un altre bloc correspon a quatre botigues que passarien a ser considerades de convenience. El canvi implica que els establiments tindrien horari continuat de les 7 del matí a les 8 del vespre i obririen 363 dies a l’any. Aquesta variació afectaria unes 29 treballadores i treballadors, que veurien canviats seriosament els torns que fins ara realitzaven per adaptar-se a les noves condicions. Aquesta iniciativa la manté l’empresa. Els sindicats i el comitè d’empresa s’hi oposen radicalment.

Un tercer conjunt de mesures afecta 16 treballadors de Caprabo que fins ara estaven destinats a les oficines centrals. Aquests operaris i operaries passarien a treballar a botigues. Això passaria perquè la direcció de Caprabo ha decidit gestionar l’administració des de les oficines que el grup té a Elorrio (Biscaia), on el grup de distribució Eroski té els seus serveis centrals.

Tot i que el comitè d’empresa en bloc està en contra del pla de la direcció, les mobilitzacions les convoca només CCOO, mentre que de moment UGT no ho fa. La correlació de forces sindical indica que UGT té 7 delegats i CCOO 6.

Segons el sindicat convocant, un cop acabat el període de consultes, els serveis jurídics de CCOO pensen presentar conflicte col·lectiu contra les pretensions de la direcció. Com el grup de distribució té presència arreu de Catalunya, l’assumpte l’hauria de dirimir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*