Campanya de micro mecenatge del Sindicat de Periodistes en defensa de la llibertat d’expressió com a garantia de democràcia

L'organització, que es va crear fa 26 anys considera que la informació és vital per a la democràcia i la formació de l’opinió pública. Per tant, no pot ser tractada com una mercaderia, sinó com un bé social bàsic.

Redacció
 
 
 
El Sindicat de Periodistes forma part de la Federació de Sindicats de Periodistes

El Sindicat de Periodistes forma part de la Federació de Sindicats de Periodistes

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha posat en marxa, una campanya de micro mecenatge per aconseguir fins amb els quals impulsar diversos projectes que han d’ajudar a les campanyes que l’organització té en marxa o pensa iniciar.
La iniciativa està emmarcada en el Dia Internacional del Dret d’Accés Universal a la Informació, el 28 de setembre, instaurat per la Unesco el 2016. Aquest passat 28 de setembre, l’SPC va posar en marxa la campanya, que és plenament operativa des de dilluns, 7 d’octubre.
Els projectes que el sindicat vol finançar a través de la plataforma Goteo tenen com a objectiu principal la millora de les condicions laborals dels i les periodistes i la defensa aferrissada de la llibertat d’expressió i del Dret a la Informació de la ciutadania.

La informació és vital per a la democràcia i la formació de l’opinió pública. Per tant, no pot ser tractada com una mercaderia, sinó com un bé social bàsic. En aquest sentit, el sindicat entén que la lluita sindical per unes condicions laborals dignes és indispensable, perquè un periodisme fet amb llocs de treball precaris difícilment serà lliure i independent. La precarietat laboral dels i les periodistes provoca desinformació, afirma el sindicat en el manifest que ha fet públic.

l’SPC es va fundar el 1993. La seva principal característica és que es dirigeix a un col·lectiu, el periodístic, que històricament ha estat refractari a sindicar-se per evitar que el puguin identificar amb opcions ideològiques o polítiques concretes. Ha estat impulsor de moltes de les millores que ha viscut la professió i ha lluitat al costat dels i les professionals quan s’han amenaçat els seus drets. S’ha convertit en un referent per a la professió, tant a les redaccions com fora d’elles. Des dels seus inicis, l’SPC ha mantingut bones relacions i col·laboració amb les organitzacions confederals i de classe.

Amb la campanya, el sindicat apel·la als companys i companyes de professió i també a la ciutadania que defensa la llibertat d’expressió i que valoren i estimen la tasca que ha desenvolupat en els seus  26 anys d’existència per defensar els seus drets.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*