Basf preveu contractar la primera promoció de FP Dual Transnacional de Tarragona

Els estudiants obtindran el títol d'operadors de planta química, que podran homologar a Alemanya després d'un any de treballar en aquell país

Redacció
 
 
 
ccionats per BASF per a la primera promoció de FP Transnacional

ccionats per BASF per a la primera promoció de FP Transnacional

El grup químic Basf preveu contractar per a la seva central de Ludwigshafen (Alemanya) als 20 alumnes de l’Institut Comte de Rius de Tarragona que formen la primera promoció de l’anomenada FP Dual transnacional, que és fruit d’un acord segellat entre aquesta empresa química alemanya i la Generalitat, segons publica eldiario.es.

El responsable de recursos humans de Basf a Espanya, Gustavo Alonso, considera que aquests alumnes, que són de l’edició de 2013 i que després de l’estiu signaran un contracte en pràctiques de quatre mesos, amb molta seguretat seguiran vinculats amb Basf més endavant.

“Basf ha valorat que els estudiants seleccionats són d’excel·lent qualitat, que han fet un gran esforç en matèria professional i d’idioma, i la idea que tenen ells és quedar-se’ls a tots si ells volen”, ha afegit en declaracions a Efe.

“El departament de formació i els responsables de les plantes estan molt satisfets amb aquests estudiants, que obtindran el títol d’operador de planta química i quan faci un any que treballin a Alemanya podran homologar aquest títol també per treballar en aquell país”, ha afirmat.

Més de la meitat dels estudiants que van ser seleccionats, un 60%, procedia d’altres especialitats de Formació Professional Superior amb perfils molt variats: telecomunicacions, disseny mecànic, laboratori, logística. La resta procedeix de Batxillerat, amb l’excepció de dos universitaris mitjans. Tots ells, tenien en començar la seva formació amb un nivell mitjà d’anglès i, en alguns casos, coneixements previs d’alemany.

La FP Dual transnacional, que dura dos anys i mig, preveu que els alumnes facin 13 setmanes de pràctiques a les instal·lacions de Basf a Tarragona i altres 9 setmanes a la central d’Alemanya, i inclou també unes 460 hores d’alemany, perquè els alumnes, als quals es paga l’estada a l’estranger, s’adaptin a la vida en aquell país.

Segons Alonso, en els serveis centrals de Basf, situats a Ludwigshafen, hi ha uns 3.000 estudiants en pràctiques d’un total de 35.000 treballadors de la central, i que la ràtio de contractació entre els becaris és del 97%.

Preguntat per si hi ha possibilitats de què aquests alumnes siguin contractats després a Tarragona, ha comentat que li agradaria, però que tot dependrà que es pugui donar en aquesta possibilitat, i ha recordat que Basf sol invertir cada any uns 40 milions d’euros en actualitzacions o petites ampliacions de capacitat de les seves plantes a Espanya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*