Aturades a Endesa contra les retallades de drets laborals que la direcció vol aplicar

Els sindicats s’oposen a la intenció de l’empresa de suprimir el pagament del consum de llum a empleats i jubilats, cosa que engruixiria el dividend que reparteix la societat

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors d'Endesa a prop de la seu històrica a Arc de Triomf foto: Tomeu Ferrer

Concentració de treballadors d’Endesa a prop de la seu històrica a Arc de Triomf foto: Tomeu Ferrer

Els treballadors d’Endesa faran vaga, dimarts, 15 de gener. Els operaris d’aquesta empresa, que havia estat pública han vist com la direcció de la companyia denunciava el conveni col·lectiu i que les propostes que feia anaven, afirmen, en direcció a empitjorar les condicions laborals.

La vaga es farà a tots els centres de la companyia a Catalunya d’11,30 a 12 hores davant de tots els centres de treball, protestes que es repetiran els dies 22 i 29 de gener, segons la convocatòria feta conjuntament per CCOO, UGT i el sindicat SIE, que representen, en conjunt, el 95%‌ de la representació laboral.

Un dels aspectes que més ha indignat als treballadors és la proposta de la direcció de la companyia, d’eliminar l’accés gratuït a l’electricitat als treballadors i també als jubilats i vidus o vídues d’antics empleats. Aquest dret adquirit, lluny de poder-se entendre com un privilegi, l’entenen els treballadors i els gairebé 27.000 antics empleats que hi ha al conjunt de l’Estat espanyol, com a part del pagament en espècies que moltes societats fan.

La intenció de retallar no afecta tots els col·lectius per igual. La direcció planteja retirar aquest dret als jubilats i als vidus o vídues de jubilats. Des de l’any 2000 els treballadors en actiu tenen una concessió de fins a 15.000 kilowats a l’any que es perd en jubilar-se. L’empresa voldria retallar també aquesta darrera ajuda, segons consta a la proposta de l’empresa. Si els plans de la direcció d’Endesa tiressin endavant, bona part dels gairebé 700 milions que hi ha consignats en els pressupostos de la companyia per a subvencionar electricitat passarien a ser beneficis i, d’acord amb la política dels darrers anys, es repartirien en la seva major part com a dividends.

Cal puntualitzar que la companyia es fa càrrec únicament del subministre d’energia, no dels impostos i càrregues fiscals que comporta i que, com tothom sap, suposen en una llar mitjana més de la meitat del cost de la factura de la llum.

El guany d’Endesa l’any 2017 va sumar 1.463 milions d’euros, un 4,1% més que l’exercici anterior. El Consell d’Administració de l’elèctrica, el 70% està controlat per la italiana Enel, va decidir proposar a la Junta d’Accionistes de la companyia l’aprovació d’un dividend d’1,382 euros bruts per acció, que corresponia a la totalitat dels beneficis de l’exercici 2017.

Aquesta és una altra queixa dels treballadors i sindicats a Endesa. Consideren que la política adoptada per la direcció, de maximitzar el repartiment de beneficis afecta no només a les retribucions de la plantilla, que tenen des de fa anys congelat el conveni col·lectiu, sinó que afectarien fins i tot a la qualitat del servei.

Una cosa que crida l’atenció a la representació sindical és la diferent política que respecte als seus treballadors duu a terme Enel. A Itàlia és una empresa pública, cosa que fa que tingui una política social cap als seus operaris d’acord amb la seva dependència de l’Administració. A l’Estat espanyol l’actuació, afirma una font de CCOO, «és cada cop més neoliberal i desreguladora».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*